Forum > Matrix / ix20
[ix20] spalanie
lukasz.zst:
Sąsiad który ma ix20 zachęcił mnie do zatankowanie na shellu v power. Potężna jest różnica w spalaniu , mam drugi bak już zatankowany . Normalnie w mieście wychodzi 9,6L z klimą i automat , teraz mi wyszło 7,9L po mieście w korku. Zatankowałem tylko bo jest rabat w sklepie LIDL . Będę na pewno dalej testował , mam takie odczucie że silnik jest dużo mocniejszy, rwie sie do pracy bardzo szybko
Maolma:
--- Cytat: "jack55" ---
Czyli silniczek 1.4 nie taki paliwożerny jak go malują. :-) Spalanie żurnalowe.Tak trzymać ;-)
Maolma co ty na to :?:
--- Koniec cytatu ---
Benzynka ucieka, na tych moich 12 km trasach mam obecnie średnie spalanie wg. komputera 9,0 ( noga jak zwylke puch i jazda jak najbardziej ekonomiczna- obserwuję spalanie chwilowe). Jutro tankuję, zobaczymy ile się wleje.
jack55:
Czyli spalanie zmierza ku lepszemu na wiosnę :-)
Maolma z czasem silnik się ułoży i będzie dobrze.....Pozdrawiam ;-)
Ja z kolei noga z ołowiu i spalanie wg.komputera 8,7 jazda tylko po Trójmieście.
[ Dodano: 2013-04-23, 20:47 ]
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Sąsiad który ma ix20 zachęcił mnie do zatankowanie na shellu v power. Potężna jest różnica w spalaniu , mam drugi bak już zatankowany . Normalnie w mieście wychodzi 9,6L z klimą i automat , teraz mi wyszło 7,9L po mieście w korku. . Będę na pewno dalej testował , mam takie odczucie że silnik jest dużo mocniejszy, rwie sie do pracy bardzo szybko
--- Koniec cytatu ---
Potwierdzam.Mam takie same odczucia jak Kolega.Tankuję od pewnego czasu na Shellu V Power Racing 100 i poprawa w spalaniu i dynamice odczuwalna nawet dla laika :-D
Początkowo nie chciałem wierzyć Koledze, który ma Opla Astrę 3 i namówił mnie do tankowania lepszej benzynki.Naprawdę warto bo w spalaniu jest znacząca różnica :-)
A tak z innej beczki to tydzień temu wymieniłem opony zimowe Goodyear Ultra Grip 8 na fabryczne Continental i nawet przy małych prędkościach jest jednak o wiele ciszej w kabinie.No cóż wiosna,wiosna..........
//www.youtube.com/watch?v=JTiCpr7F9W4
i w ogóle amazing 8-) I love Victoria's Secret Fashion :-D
//www.youtube.com/watch?v=knT9NCYSAc4
ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla
beazee:
--- Cytat: "jack55" ---[tydzień temu wymieniłem opony zimowe Goodyear Ultra Grip 8 na fabryczne Continental i nawet przy małych prędkościach jest jednak o wiele ciszej w kabinie.
--- Koniec cytatu ---
Też to zauważyłem. Nie dość, że głośniejsze to jeszcze piszczały przy ruszaniu :)
Na fabrycznych Continentalach nie udało mi się jeszcze zerwać przyczepności - ASR/ESP obcina obroty.
irekmiecz:
Shell-owi za FuelSave 95 podziękuję. Nie wykluczone że tylko trafiłem na "chrzczoną" partię paliwa lecz potwierdzę nie najlepsze opinie które znalazłem wcześniej na innych forach. Z 160 kilometrów w mieście i 440 w trasie spodziewałem się wyniku około 7/100 (a nawet poniżej), wyszło 8,25/100km.
Może kiedyś się skuszę by osobiście wypróbować V Power-a .
Po przejechaniu 14400km. komputer pokazuje mi średnie spalanie od początku 6,7/100km. a wyliczone z tankowań to 7,12 na setkę. Po zatankowaniu do pełna komputer wskazuje możliwy dystans do pokonania w przedziale od 611 do max 620 kilometrów. Szacuję że około 70 procent kilometrów nakręcam w ruchu miejskim, rzadko w korkach.
Nawigacja
[#] Następna strona