Forum > Matrix / ix20
[ix20] spalanie
endriu:
Idzie wiosna a co za tym idzie jest cieplej to i smoki palą mniej wskazania komp. 5,9 rzeczywista po tankowaniu po odbiciu 6,5 miasto . ;-)
Maolma:
Smok smokowi nierówny. Twój to smoczek. Mój smok 9,5 miasto trasy 12 km bezkorkowe, trochę "światłowe". A jak wyglądają Twoje trasy " miastowe" i jak traktujesz pedał gazu (ja używam jak najmniej i jak najlżej)?
ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla
beazee:
Przyszedł czas na dłuższą trasę, autostradowo:
- prędkość optymalizowana spalaniem (spadała na podjazdach, wzrastała na zjazdach), średnia z jazdy: 104 km/h, min: 88km/h, max: 123km/h
- spalanie chwilowe wg. komputera starałem się utrzymywać w przedziale 5.5 - 6.5 l/100km
- obroty: nie przekraczać 4000 obr/min
Od pompy do pompy wyszło 580km/h (6h 33m) i wyliczone spalanie [fanfary!] 6.8 l/100km.
Trzeba być dobrze wyspanym i mieć interesującego rozmówcę by nie przysnąć za kółkiem :)
jack55:
Czyli silniczek 1.4 nie taki paliwożerny jak go malują. :-) Spalanie żurnalowe.Tak trzymać ;-)
Maolma co ty na to :?:
ed. Usunięcie cytatu. Nie cytujemy wypowiedzi, na którą odpowiadamy, jeśli znajduje się ona bezpośrednio nad naszym postem. tekla
beazee:
Chodzi przede wszystkim o warunki użytkowania.
"Emerycka" (pod wzgledem dociskania pedału gazu) jazda autostradą na trzech odcinkach po 180km vs. żwawa jazda miejska, od świateł do świateł, i jednej górki pod drugą górkę, korek jeden, korek drugi, zgaszenie silnika po 10km.
Nawigacja
[#] Następna strona