Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (5/74) > >>

jack55:
Dzisiaj wyliczyłem pierwszy raz spalanie.Wyszło 8.9 l na 100km.Jazda głównie po trójmieście.Komputer natomiast pokazał średnie spalanie 8.4 l .Do tej pory przejechałem 2100km.Uważam, że nie jest zle.Muszę też dodać, że mam ciężką nogę w operowaniu gazem ;-)

kri$:
Przejechane około 1500 km.
1 tankowanie - 7,2 l
2 tankowanie - 6,8 l
3 tankowanie - 6,2 l
wskazania z komputera (wg przeliczenia po odbiciu dystrybutora więcej około 0,3-0,4 l). Trasa praktycznie ta sama (dojazd do pracy), średnio dziennie około 50 km

endriu:
Ja mam przejechane prawie 12000 km i mysle że chyba juz spalanie sie unormowało po ostatnim tankowanie (do 1 odbicia) komputer wskazuje 5,7 po przeliczeniu faktycznie 5,9 wiekszość trasa ale nie autostrada przy predkosci na trasie max 110-120 .

ph71:
Po przejechaniu w trasie ok. 200km z predkością do 100-120km/h i połową dopuszczalnej ładowności ale bez autostrady, komputer pokazał 6,2l/100km. Jazda raczej płynna, bez korków i zbyt wielu wyprzedzań. Przyzwoicie.
Temperatura na zewnątrz cały czas się podnosi, widać poprawę spalania także w mieście.

Algirdas:
Witam, swoim ix20 przejechałem już ponad 19000 km, średnie spalanie jakie pokazuje komp to 4,7 l/100km, jeżdże przeważnie do pracy między Siechnicami a Wrocławiem, staram sie omijać korki ale rano jest to niemożliwe. ze spalania jestem zadowolony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej