Forum > Matrix / ix20

[ix20] spalanie

<< < (37/74) > >>

KoTeK:

--- Cytat: "jack55" ---
--- Cytat: "KoTeK" --- Mój IX chleje paliwo wiadrami.
--- Koniec cytatu ---

KoTeK jaki masz aktualnie przebieg u siebie :?:
U mnie spalanie po wyliczeniu przy obecnych ujemnych temperaturach 8,5 l na 100km ;-) jazda głównie po mieście ale bez większych  korków  :-)
U mnie aktualny przebieg to 16tys. km ale spalanie drastycznie spadło dopiero po przekroczeniu 10 tys. km ;-)
--- Koniec cytatu ---

Przebieg to 8200 km. W mieście pali mi 10 litrów - jazda w korkach - 95%, ale spokojna - noga z puchu.
Dwa tygodnie temu zatankowałem do pełna - po przejechani 380 km zapala się rezerwa. Doskonale wiem, że w baku jest jeszcze z 8 litrów, ale to i tak spalanie jak w czołgu - oczywiście mam na myśli tryb miejski. Gdy jadę poza miasto - spokojna jazda - 90km to komputer pokazuje spalanie 6-6,5 litra. Obowiązkowo do tego muszę dołożyć co najmniej 1 litr. Suma "sumarum".... to i tak za duże spalanie. Wiem, że deklarowanego spalania przez producenta nigdy nie da się osiągnąć, ale biorąc poprawkę na wszystko takiego spalania nie akceptuję.

jack55:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---
Jak by ktos by zadał pytanie czy kupił bym ix20 ale w wersji premium jeszcze raz powiem że tak na 1000% żadne inne auto w ostateczności kia rio sedan  1.4 AT z nowa skrzynia biegów 6 biegowa
--- Koniec cytatu ---

Kia Rio fajne auto ale ja się niestety nie mieszczę z racji 2m wzrostu.Moim faworytem jest nowa Kia Carens z 2 litrowym benzyniakiem z 6 biegowym automatem.Czekam na premierę :-D

kri$:
Ja od lutego jak byłem serwisie, obserwuje ciągły spadek spalania.
Nie wiem co spowodowało, ale była wymiana softu w komputerze i wlałem olej MOTUL. Aktualne spalanie w stopce.

KoTeK:
No tak..... ale patrząc na Twoją książeczkę kierowcy wychodzi, że średnio 80-85% jazdy odbywasz poza miastem, więc to jest zupełnie inny temat.

Ed. Wymazanie cytatu. Tekla

kri$:
Wychodzi tak, jazda 80% w tzw trasie - wychodzi 6,4 litra. Średnie 7,19 to razem z jazdą po mieście. Są korki bo akurat jest budowa drogi i czasem stanie w korkach, więc jazda mniej ekonomiczna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej