Forum > i30 GD
[i30 GD] Czyszczenie - dezynfekcja parownika
pafciokrak:
A wiec ozonowanie (2x60 min tak w odstępnie 4 godzin) nie pomoglo.
Tzn. pomogło bo teraz nie smierdzi już tak ostro i długo ale jednak dalej czuc.
Jak gadałem z kolega który mi robil to ozonowanie sa faktycznie dwie możliwości.
Albo sprobowac Wurthem od spodu ale faktycznie może być problem z ta rurka w Hyundaiu albo.....
cos co zrobił u siebie w Alfie przy takim samym objawie czyli smrod po wylaczeniu klimy. Na okraglo jezdzil na klimie, nie bawil się w jakies suszenia przed dojechaniem do celu itp. itd. i .... pomoglo :) Teraz tylko raz/dwa razy w roku serwis typu filtr, ozonowanie i jest ok.
Co ciekawe, przy rozmowie był kumpel który jeździ dość wiekowa Verso. Po 2-3 mies jak ja kupil sciagnieta z Niemiec tez miał smrod po wyl. klimy. No i kurcze zrobil ten sam numer cos ten od Alfy i tez pomoglo :) - musiało pomoc bo jeździ Toyka na taxi :)
Wiec sam już nie wiem :P
rymar71:
Mam pytanie. Mam klimatyzację manualną i po jej włączeniu silnik co pewien czas faluje z obrotami. Nie jest to jakoś widoczne na obrotomierzu ale znacząco odczuwalne zwłaszcza na biegu jałowym. Otworzyłem maskę i kompresorem normalnie obraca ale co jakiś czas tak jakby się dławił,po czym za chwilę silnik wraca do normalnej pracy. Przy wyłączonej klimie nie ma tego zjawiska. Klima chłodzi dobrze tylko to falowanie obrotów. Myślałem,że może za mocny naciąg paska .....???....nie wiem....Jakieś sugestie?
arni_23:
Ja bym nie szukał przyczyny w klimatyzacji, silnik pracuje pod obciążeniem na biegu jałowym, to za wyrównanie obrotów odpowiada silnik krokowy.
Jeżeli są problemy z wyrównaniem obrotów pod obciążonym silnikiem, to poprawcie mnie jeżeli się mylę, odpowiada za to silnik krokowy i przepływomierz powietrza.
Tam bym szukał, czasem może być to wina układu zapłonowego. Kable stare albo już świeca nie domaga.
Ja zaczął bym od najprostszych rzeczy.
Przepływomierz, przepustnica, silnik krokowy - czyszczenie.
Dider:
a może po prostu klima się wyłącza i włącza - i stąd falowanie. Jak kompresor z klimy zrobi zbyt duże cišnienie w układzie to sterownik odłącza go a po spadku ciśnienia znowu go włącza. możliwe, że sprzęgło na kole pasowym od klimy mocno (gwałtownie łapie, że aż silnik faluje obrotami - choć to troszkę niemożliwe - może przy zacierającym się kompresorze klimy. W moim Matizie jak się kompresor włącza to słychać, że silnik ciężej pracuje, ale ECU zaraz podnosi lekko obroty. A przy większym silniku włàczanie klimy powinno być nieodczuwalne.
pafciokrak:
Odgrzewajac "kotleta" :)
Jednak po ozonowaniu i ... wymianie kabinowki z Filtrona (jeszcze calkiem używalnego) na jakiś noname za polowe ceny Filtrona... problem smrodu znikl.
Katuje klime na okraglo, nic wylaczam przez dojechaniem do celu, wlaczam, wylaczam :P i nic. Zero smrodu.
Czyzby jakis pechowy filtr???? Az nieprawdopodobne biorac pod uwagę ze nawet syfu na nim za dużo nie było.
Nawigacja
[#] Następna strona