Forum > i30 GD

[i30 GD] Czyszczenie - dezynfekcja parownika

<< < (6/15) > >>

pafciokrak:
Nie no dobrze piszesz. Jednakowoz, jeśli już smierdzi z klimy to bardziej pomoglo by zapodanie specyfiku przez rurke odplywowa a nie przez kratki.

dario_79:

--- Cytat: "pafciokrak" ---Nie no dobrze piszesz. Jednakowoz, jeśli już smierdzi z klimy to bardziej pomoglo by zapodanie specyfiku przez rurke odplywowa a nie przez kratki.
--- Koniec cytatu ---

Kolega ma absolutną rację. Przez kratki da o tyle, że "przedmuchacie" tylko kanały. Cały syf z kanałów spływa do komory gdzie jest parownik i robi jeszcze więcej syfu tam, gdzie powinno być najczyściej :)
Ja od nowości aplikuję Berner do czyszczenia klimatyzacji. Nie jest to pianka, tylko cholernie śmierdzący (jakby spirytusem) środek i aplikuję go do rurki skroplin pod autem. Robię to zawsze na wiosnę i na jesień. Śmierdzi spirytusem po tym cały dzień, ale zapachu zgnilizny nigdy dzięki temu nie miałem od dwóch lat. :)

Arek103:

--- Cytat: "rymar71" ---Pokażcie fotki gdzie to się znajduje. U mnie również nieprzyjemna woń,no i głośna praca kompresora,wręcz wyczuwalne drżenie w kabinie.
--- Koniec cytatu ---

Też mam wyczuwalne drżenie w kabinie, zazwyczaj odczuwalne na kierownicy podczas postoju przy włączonej klimie, wydaje mi się, że jest to wina nie tyle kompresora co niedokładnie wyważonego wiatraka.

pafciokrak:
Ja to się zastanawiam jak się dostać, bez rozbierania polowy auta, do tego całego parownika/skraplacza czy jak sie tam nazywa to do czego dochodzi rurka odplywowa.
Wychodzi ze z wiekszoscia specyfikow może być problem bo ta cala rurka odplywowa jest trochę wygieta. A za cholerę nie mogę znaleźć jakiejś fotki jak sie do niej dostać od srodka auta. O ile w ogole można.

arni_23:
A próbowaliście może od strony filtra kabinowego? w końcu tą drogą powietrze trafia bezpośrednio na parownik i nagrzewnicę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej