Forum > Accent
[Accent X3] Kontrolka AIR BAG kierowcy
Jokoko:
Poduszki pasażera oczywiście nie masz? Wymiana taśmy to koszt samej taśmy coś koło 20zł. Cała operacja jest bardzo prosta. Oczywiście wpierw należy odczytać błąd aby wiedzieć mniej więcej gdzie leży problem.
Literówki. Tekla.
Cezary51:
W mnie w Lantrze też zapaliła się kontrolka od poduchy. Winna okazała się wtyczka pod siedzeniem kierowcy.Przeczyszczenie styków rozwiązało problem.
MarcinW90:
Cezary51, gdzie dokładnie pod siedzeniem się ona znajduje ?? Mogę liczyc na jakies fotki ?? ;-)
kadafi:
Niewiem jak w Hyundaiu ale np. w Oplu wtyczki pod fotelami są jak są boczne poduchy i z poduszką kierowcy nie mają nic wspólnego.
Cezary51:
W Lantrze poducha powiązana jest z napinaczem pasów więc połączenie jest pod fotelem kierowcy.Fotek nie mogę dać bo Lantra jest w innej części Polski.Co dziwne w nowej (starej) Elantrze wczoraj podczas gwałtownego hamowania też zapaliła się poducha (tu są cztery). Zanurkowałem pod fotel i okazało się, że wypadła kostka z mocowania do fotela. Ten sam zabieg co w Lantrze + zamocowanie. Lampka zgasła. Różnica, w Lantrze kostka była mocowana do podłogi za plastikową osłoną podobną do tej od bezpieczników kabli, nie było widać. W Elantrze kostki mocowane są do fotela w specjalnych uchwytach, kable na wierzchu. W Lantrze miałem tylko poduszkę kierowcy.
Nawigacja
[#] Następna strona