Forum > Accent
Dziwny problem z przepływomierzem
soviet100:
Witam mam pytanie jak mam podpięty przepływomierz to auto żyć nie chce i go dusi i check engine mruga że się jechać nie da jak odepnę go to auto śmiga jak się patrzy na 2 do 80 się rozpędzi bez problemu i mnie zastanawia od czego zacząć czy wymienieć przepływomierz ? ale jak one będzie dobry to 400 zł pójdzie się paść
kpawel:
Odepnij przepływomierz i się nie przejmuj. Komputer będzie przyjmował odczyty z innych czujników.
ociec:
Najprościej byłoby znaleźć kogoś w pobliżu z takim samym autem i podmienić przepływomierz. Albo swój wkładasz do jego auta - jeżeli po wymianie zachowuje się tak jak twój to wina przepływomierza, jeśli jest ok to u ciebie problem tkwi w wiązce podłączanej do przepływomierza. Albo jego przepływomierz do swojego auta to poprzednie wnioski na odwrót :)
soviet100:
No właśnie tak zrobiłem i auto chodzi normalnie i nawet lepiej bo przed tem przy 100km/h miał 3.1 prm a teraz ma przy 120 tyle więc mniej pali . Więc w sumie patent jest dzięki koledzy za pomoc :)
ociec:
A to ciekawe że teraz przy tych samych obrotach jedzie szybciej :shock: :?: po próbach przepływomierza zmieniło się przełożenie w skrzyni? a może sprzęgło przestało się ślizgać :>
Nawigacja
[#] Następna strona