Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Dławi sie i jedzie dalej...
norton91:
Moze ktos spotkał sie juz z taka przyczyna... Ruszajac z miejsca lub przyspieszaniem z niskich obrotów po wcisnieciu pedału gazu do podłogi przerywa tak do okolo 3 tys i dalej juz jedzie normalnie... Na poczatku myslałem ze to jest filtr paliwa... wymieniłem i to samo...
maspex:
witam,
czasami mam podobnie jak zimnego odpalam. Na jedynce jedzie ospale i gdzies dopiero przy 3tys dostaje kopa,jak turbo dziura to wyglada. Ale ja nie mam turbo,a Ty masz.
norton91:
Tylko ze ja mam tak na zimnym i na rozgrzanym bo sprawdzałem...
maspex:
Jezeli masz wymienione swiece,kable,sprawy aparat,nie jezdzisz na gazie to widze,ze chlopaki maja problemy z przepustnica i kompem. Wszystkim polecam ksiazke o diagnostyce samochodow WKŁ, bo tak naprawde nie wiadomo co sprawdzac-czy cisnienie paliwa,czy wtryski,zaplon itd.
Kucol:
no jak dasz do ziemi to sie nic nie dzieje i dopóki się turbo nie "naładuje" to będzie jechać ospale a potem strzał ;P i cie niema ale nic u mnie nie szarpie
wiec gaz nie wiec niż pół to Idze od 800obr ;p(krokowy odłączony)
edit:
Jak krokowy podepnę to tez sie tak dzieje nawet jak nie mam gazu do ziemi ale mój jest walnięty
i jak na przykład dasz gaz do 4000 obr to trzyma z 2 sek i spada do 1500 i znów do 4 i spada
i tak Ciągle ;p
Nawigacja
[#] Następna strona