Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[Scoupe] Aparat zapłonowy - oring

<< < (2/2)

SPRAX:
;D Wielkie dzięki "Tata" ;D. Pytanie numer 1. Czy do zdjęcia aparatu muszę odkręcić pokrywę zaworów (nie zaglądałem jeszcze jak to wygląda pod maską)? Pyt nr 2. Jeżeli rozbiorę aparat to przy jego złożeniu mogę przestawić w przypadkowo zapłon? 3. Ile kosztuje nowy aparat (może gra wymiany podkładek nie warta świeczki)? 4. Czy warto wymienić ten czujnik Halla?

P.S. Dlatego pytam wyżej czy trzeba odkręcić pokrywę zaworów bo muszę ją uszczelnić jak najszybciej, ze względu na to że mam tam największy wyciek oleju. A na podkładki muszę czekać 1 month tak jak pisałeś Ociec. Thx za fotki i opis ;)

ociec:
SPRAX, do wyjęcia aparatu nie musisz zdejmować pokrywy zaworów. Po bokach aparatu dwie śruby na klucz 12 i to wszystko. Zapłonu nie przestawisz nie ma takiej możliwości. Nowy aparat w serwisie to koszt rzędu 1600 zł albo i więcej teraz nie pamiętam - ja kupiłem używany po przebiegu ok 100000 km ale bez przecieków i sprawny za 150 zł na allegro. Czujniki czasami padają - ale zgłaszają wtedy błąd CHECK ENGINE - mogą być kłopoty z uruchomieniem auta bądź z nierówną pracą silnika - jeździłem tak ok miesiąca bez kontrolki jak ją zrobiłem to się dowiedziałem że są błędy /jazda na gazie 2 gen/.

SPRAX:
Ok rozumiem dzięki za info ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej