Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Zbiornik paliwa
Cendra:
Użytkownicy S-coupe, powiedzcie mi jaka jest pojemność zbiornika paliwa modeli po liftingu :?: bo nie wiem już jaką wpisać na tej stronie o spalaniu :P dziś zatankowałem do pełna i weszło tylko 31,8 L a miałem juz wskazówke na czerwonej kresce i zaczeła się zapalać rezerwa... Gdzieś znalazłem, że poj. to 45l :?: to chyba nie możliwe, żeby była aż tak duża rezerwa...
Rafi:
W Scoupe gt z roku 1993 pojemność baku paliwa wynosi 45 litrów ( tak podaje taka sprytna książka którą dostałem z samochodem niestety w języku niemieckim).
Jarek:
--- Cytuj ---to chyba nie możliwe, żeby była aż tak duża rezerwa...
--- Koniec cytatu ---
W Hyundai'ach rezerwa wynosi od 7 do 11 litrów.
IgoReCzeK:
Witam.
Jeśli chcesz to sprawdzić empirycznie, trzeba wrzucić kanister 5l do bagażnika ze znaną ilością cieczy i jeździć do chwili, kiedy paliwo się nie skończy definitywnie - do zatrzymania samochodu (w baku wówczas może zostać 1-1,5l paliwa w zależności od ukształtowania terenu). Metoda jest niewygodna, ale za to skuteczna. Maksymalny uchyb pomiarowy w granicach 2l ;-) Pozdrawiam Igor.
Jarek:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---kiedy paliwo się nie skończy definitywnie - do zatrzymania samochodu
--- Koniec cytatu ---
Nie dawaj takich porad, jest to szkodliwe dla elektrycznej pompy paliwa w zbiorniku.
Nawigacja
[#] Następna strona