Autor Wątek: [Getz] Zawieszenie - Dziwne dźwięki.  (Przeczytany 3752 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

new

• Gość
Zawieszenie - Dziwne dźwięki.
« dnia: 27 Październik 2013, 22:15:13 »
Dzisiaj musiałem gwałtownie skręcić przy predkosci może 30km/h i słyszałem w tyle na kole takie dziwne "chrupanie", ocieranie. Po kilku próbnych skrętach powtarzało się to. Autko ma przejechane około 55.000km.
Czy ktoś może coś podpowiedzieć ? Łożysko ???? Kurcze ale tym autem nie ciągne nic bo nie mam haka a na wycieczki 2 osoby + bagaż. No fakt 1 ciężki bo babski :D

Dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 19:03:37 przez Brt »

Arnold

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Październik 2013, 16:18:36 »
Raczej na moj gust to to lozysko nie bedzie bo lozysko wydaje dzwiek raczej podobny do huczenia albo wycia :-/  sprawdz jak wyglada stan sprezyn wizualnie czy nie pekla przypadkiem albo to opona przytarla o nadkole...

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Październik 2013, 11:33:51 »
Sprawdź najpierw przegub bo one chroboczą przy  skręcie. U mnie pewnie w serwisie założyli przegub i jak go zdjąłem bo miał duży luz i właśnie chrobotał przy skręcie to okazało się ze nie było tam wcale smaru.
Łożysko najpierw buczy a chrobocze to raczej jak już jest jego zgon. Ale zależy jaki to dźwięk bo przegub daje przy skręcie cały czas.

new

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Grudzień 2013, 19:53:43 »
Rozszyfrowany dzwiek !! To ocieranie bylo spowodowane czyms w bebnach. Pojechalem do ASO i wybadali :)
Jak komus sie cos takiego pojawi to niech kuknie w bebny :)
W ASO wyciagneli mi tez jakies podkladki, ktore podobno w Getzach nalezy wywalic.