Forum > Lantra
Szarpanie silnika
ociec:
objawy mogą wskazywać również na jakąś przerwę/słaby styk w obwodzie elektrycznym. Jakaś wiązka przełamana lub luźna wtyczka :( niestety weryfikacja tego typu uszkodzeń jest strasznie czasochłonna :(
cezary46:
--- Cytat: "roofus" ---Witam
Ostatnio w landrynie zaczyna dziac sie cos niedobrego. Przy dodawaniu gazu silnik zaczyna podszarpywac, tak samo dzieje sie przy puszczaniu gazu. Nie ma jeszcze tragedii bo glowy nie urywa ale jest to denerwujace no i ewidentnie zaczyna sie cos dziac.
Dodam ze kable i swiece mam nowe.
Prosze o podpowiedzi czego i gdzie szukac.
--- Koniec cytatu ---
Na luzie czy na biegu. Jak na biegu to wymiana sprzęgła się szykuje.
Cendra:
--- Cytat: "cezary46" ---
--- Cytat: "roofus" ---Witam
Ostatnio w landrynie zaczyna dziac sie cos niedobrego. Przy dodawaniu gazu silnik zaczyna podszarpywac, tak samo dzieje sie przy puszczaniu gazu. Nie ma jeszcze tragedii bo glowy nie urywa ale jest to denerwujace no i ewidentnie zaczyna sie cos dziac.
Dodam ze kable i swiece mam nowe.
Prosze o podpowiedzi czego i gdzie szukac.
--- Koniec cytatu ---
Na luzie czy na biegu. Jak na biegu to wymiana sprzęgła się szykuje.
--- Koniec cytatu ---
a może to się dziać czasami i do konkretnych obrotów, np 3 tys :?:
siwyyy17:
cezary ma racje do wymiany sprzeglo ja jutro wymieniam swoje ;/ lalo sie z uszczelniaczy na wale potem dostalo sie do tarczy i poszlo......... dzis sciagnelem to tarcze a tam juz same nity...;/;/;/ jak wymienie i pojezdze troche powiem czy pomoglo ;)
siwyyy17:
dobra sprzegło wymienione autem juz nie szarpie ... elegancko biegi wchodza miodzio dosłownie...;)) ale pojawił sie u mnie nowy problem na luzie albo gdy wciskam sprzegło i hamulec obrotyszaleja od 0 do 1.1 i czasami przez to nawet gasnie auto dlaczego moze tak sie dziac ?? ;/
Nawigacja
[#] Następna strona