Autor Wątek: [Getz] [Getz] Wyciąganie foteli i tylnej kanapy  (Przeczytany 17539 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sliwa

• Gość
[Getz] Wyciąganie foteli i tylnej kanapy
« dnia: 25 Lipiec 2013, 14:31:20 »
Kupiłem niedawno pokrowce na fotele i tylną kanapę. O ile na przednich fotelach wygląda fajnie, to na tylnej kanapie miałem trudności z założeniem by ładnie się prezentowało. Niestety z racji, że haczyki nie są ze sobą pospinane często pokrowce się zsuwają gdy ktoś siedzi z tyłu.

Chciałbym wyciągnąć tylną kanapę i to poprawić ale niestety nie mam pojęcia jak to zrobić. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś krok po kroku napisał jak wyjąć fotele oraz kanapę.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 18:47:45 przez Brt »

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Lipiec 2013, 14:43:37 »
W zakładce Download są instrukcje po polsku. Temat tylnej kanapy jest tam obszernie opisany. Sam zakładałem pokrowce i korzystałem z tej instrukcji.

jmtotaszek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Lipiec 2013, 14:39:42 »
Najpierw złóż oparcia tylnej kanapy. W bagażniku przy podłodze wystają takie dwie rączki - mocno pociągnij, podniesie się siedzisko tylnej kanapy. Potem zobaczysz zawiasy, można ją nawet wykręcić w całości, jeśli chcesz.

sgarwa

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Lipiec 2013, 22:23:09 »
Panowie bardzo dziękuję za pomoc. Wiem już że kupię stalowe 14" i taką też koło dojazdowe.
Tylko jeszcze wolę się upewnić czy takie felgi będą dobre do opon:
Felgi
do tego opony  Dębica Frigo 2 175/65R14 82T
Mam nadzieję że to dobry wybór,
A koło dojazdowe takie

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Lipiec 2013, 22:44:50 »
Napisałeś w innym temacie, ale moderator może to przeniesie do właściwego tematu.

Felgi, które chcesz kupić, mają 15". Brak wymiaru ET (odsadzenie) i CH (średnica centrująca). Przy felgach stalowych wymiary te powinny być zgodne z oryginałem.

Opony jak najbardziej pasują.

Koło dojazdowe ma mniejszy wymiar ET, co jeszcze byłoby dopuszczalne, ale nie ma podanego wymiaru CH, a to jest ważne.

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Lipiec 2013, 22:50:08 »
A właściwy temat był tak blisko na drugiej stronie  http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1259.

sliwa

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Lipiec 2013, 16:23:50 »
albert, dzięki! Pokrowce w końcu prezentują się tak jak powinny i nie zjeżdżają :)