Forum > Lantra / Elantra
U mnie też się stało
BartBartez:
--- Cytat: "e-gen" ---POLECANE PASKI ROZRZĄDU TO MITSUBOSHI oraz SUN
--- Koniec cytatu ---
No i nieśmiertelny Gates
--- Cytat: "walec" ---nie było strzałek kierunkowych
--- Koniec cytatu ---
Nie wszystkie mają
walec:
--- Cytat: "e-gen" ---walec,
pękł CI pasek czy zdarło żeby?
POLECANE PASKI ROZRZĄDU TO MITSUBOSHI oraz SUN
w żadnym wypadku noname JC
--- Koniec cytatu ---
Pękł !!!
walec:
Na kolektorze są 4 pęknięcia wzdłużne razem około liczyłem około 50cm do obspawania i na dodatek w pobliskich zakładach lotniczych pytałem się o zaspawanie takiego kolektora gdzie jest to profesjonaly zakład między innymi dział spawalniczy gdzie spawają nawet pęknięte bloki silników do wszytkich marek samochodów na świecie osobiście widziałem zaspawany blok od mercedesa S klasy,niestety mistrz spawania powiedział,że taki kolektor powyżej 10 lat eksploatacji nie nadaje się do zaspawania owszem nowy mechanicznie uszkodzony tak ale nie taki. Więc na dodatek z racji nie możności dostania go na rynku wtórnym ( chwilowo nigdzie nie ma ) kupiłem w serwisie, trochę utargowałem cena końcowa 630zł.
I w końcu wszystkie części będę miał jutro więc może do piątku uda się :-? ją zmontować.
walec:
W końcu po 8 dniach od zerwania paska rozrządu Lantra mruczy nowym dźwiękiem. Wydaje mi się, że jest odrobinę zwinniejsza może przez planowanie głowicy dostaje ze 2Konie więcej?
Co jak co ale się wykosztowałem( przez ten kolektor wydechowy 630zł którego nie mogłem dostać na szrocie ) to bez kolektora oraz popychaczy zaworowych które były przytarte(mechanik z Bydgoszczy potrafi je naprawiać bo nowe najmniej 50zł szt.x16= 800zł) części 800 + 800 robota=1600zł. Można mieć za złe Inżynierom, że standardowo w silnikach niema systemów zabezpieczających przed takim zerwaniem paska. Jest to nie współmierne do kosztów zakupu paska i wymiany. :-|
Hants:
--- Cytat: "walec" ---Można mieć za złe Inżynierom, że standardowo w silnikach niema systemów zabezpieczających przed takim zerwaniem paska. Jest to nie współmierne do kosztów zakupu paska i wymiany. :-|
--- Koniec cytatu ---
Alez sa! Oryginalne paski i rolki.
Juz zreszta mniejsza o pieniadze - wiem ile to robotyi potu, zeby to wszystko poskladac do kupy.
Pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona