Autor Wątek: [i20 PB] [i20 PB] Badziew - osłony przeciwsłoneczne wewnątrz auta  (Przeczytany 17538 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vvalery

• Gość
Po klamkach, tylnej klapie, wypukłej tapicerce nadszedł czas na osłony przeciwsłoneczne. Jeżeli opuścimy osłonę bo słoneczko razi, to zobaczymy, że materiał odchodzi totalnie od lusterek tworząc ciekawe dziury. To już jest żenada. Nigdy więcej tego syfu !!!
Też tak macie ? A jak nie to będziecie mieć. :mrgreen:
Pozdrawiam
vvalery

Ekhm, cenzura. Tekla
« Ostatnia zmiana: 28 Czerwiec 2020, 13:23:35 przez Brt »

djpit

• Gość
[i20 PB] Badziew - osłony przeciwsłoneczne wewnątrz auta
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Wrzesień 2013, 11:18:19 »
ja to miałem, odrazu reklamowałem - wymiana.

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Wrzesień 2013, 21:01:20 »
O Boże ... to auto to tykająca bomba usterkowa.

djpit

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Wrzesień 2013, 07:16:58 »
czasem żałuję że nie kupiłem punciaka :) - aczkolwiek podobno też ma te same problemy z lakierem np. :)

Offline angal

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Wrzesień 2013, 18:57:47 »
Cytat: "djpit"
czasem żałuję że nie kupiłem punciaka :)

8 lat jeździłem punciakiem i złego słowa nie powiem, za to i20 to mój pierwszy i ostatni hyundai.
Wczoraj wymieniałem siłownik klapy bagażnika, bo mi na łeb spadała, a tak to standard: klapa - rdza, klamki, łącznik stabilizatora, u mnie jeszcze sterowanie szybami, przetarty mieszek przy dźwigni zmiany biegów, padnięte podgrzewanie lusterek, problemy z USB i to wszystko przy 26000 km. Na szczęście większość na gwarancji.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Wrzesień 2013, 21:24:08 »
angal, w sobotę na pomorzu jest spotkanie HKP, HCC z dealerami. Zapewne będzie też ktoś z Hyundai Motor Poland. Jak tak czytam o problemach z i20 to włos mi się jeży na głowie... Ja już trochę lat jeżdżę Hyundaiami, co prawda nie i20 ale Accentami i problemy, które opisałeś są dla mnie abstrakcją a z tego wynika, że Accent jest chyba z 5 klas wyżej od i20 bo ilość awarii czegokolwiek (oprócz zużycia eksploatacyjnego wynikającego z przebiegu pierwszego auta, w drugim musiałem jedynie wymienić tuleję wachacza) równa się ZERO (mam nadzieję, że będzie tak dalej). Pierwszy w momencie sprzedaży miał ponad 140 tys. km. Obecny ma ponad 75. Nigdy nie miałem problemów z siłownikami, mieszkiem, sterowaniem szyb, USB, łącznikami... Co prawda z łącznikami bywa różnie bo to zależy od stanu dróg i element może się "posypać" wcześniej niż przy Twoich 26 tys. Ciekawe jak będzie się sprawował nowy i20...

Offline angal

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Wrzesień 2013, 07:01:09 »
Cytat: "Zbyszek"
angal, w sobotę na pomorzu jest spotkanie HKP

Dzięki za informację.
Wiem, że na stan zawieszenia duży wpływ ma jakość dróg, ale poprzednimi autami jeździłem, po takich samych jak nie gorszych (bo chyba się poprawia, przynajmniej w Trójmieście) i przy tak niskim przebiegu nie było problemu, no chyba, że mam pecha i trafilem na felerny element co też mogło się zdarzyć. Nie chcę tutaj złożeczyć na Hyundaia, ot może poprostu trafiłem na gorszy egzemplarz  :mrgreen:

djpit

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Wrzesień 2013, 13:02:53 »
no niestety, może poprostu zbyt wiele wymagamy od auta tej klasy :)

vvalery

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 07 Wrzesień 2013, 09:43:07 »
Pewnie. Majlepiej jakby ostała się kiera i fotel. :mrgreen: Gdyby nie inwestycja, która mnie czeka w najnliższym roku to dawno bym się pozbył dziada i kupił vw up lub polo, którymi miałem okazję jeździć po około tygodniu. Zużycia paliwa prawie nie odczułem w przeciwieństwie do pożeracza z Indii. :evil:

Reg III. 9. g. tekla

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Wrzesień 2013, 16:00:28 »
We wszystkich samochodach jest, tak że nowszy model musi być delikatniejszy, bardziej awaryjny itp. Bowiem coraz więcej elektroniki, części to i musi się psuć bo na tym producent zarabia. To samo się tyczy teraz wszystkiego bo robione jest ma masówkę i ma wytrzymać najlepiej tylko gwarancję. Dawniej głupi akumulator centy jak chodził 12lat to nikogo to nie dziwiło w teraz jak podziała 5lat to już jest luksus. Mercedesy kiedyś synonim trwałości a teraz rdzewieją nawet 2 letnie a co będzie za 10lat?

kevin55

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Wrzesień 2013, 16:08:39 »
U mnie też odchodzi od lusterek materiał, ten typ tak ma. No cóż nie jest to auto za 100 000 zł.

Offline Yaro

• Giełda
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Wrzesień 2013, 17:17:21 »
Cena nie ma znaczenia to nie Tavria lub Oltic  ;-)

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla

BigT

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 07 Wrzesień 2013, 18:00:37 »
Cytat: "kevin55"
U mnie też odchodzi od lusterek materiał, ten typ tak ma. No cóż nie jest to auto za 100 000 zł.
Darmo też go nie rozdają, więc jednak jakieś wymagania można mieć.

Offline de_assis

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Wrzesień 2013, 21:32:20 »
Ciekawe ze ludziom z Hyundai Motor Polska chce sie jechac na zlot, a telefonu nie maja ochoty odebrac :)

Offline Kudłaty_1975

• Giełda
« Odpowiedź #14 dnia: 08 Wrzesień 2013, 08:54:25 »
Ja to bym się w ogóle na ich miejscu bał pojechać. Że mnie ktoś pobije.

[ Dodano: 2013-09-08, 17:32 ]
Przed chwila sprawdzałem. U mnie też wyłażą dziury wokół lusterka. Na razie tylko od strony pasażera. Poczekam aż klamki znów poobdzierają lakier (w lipcu lub sierpniu mi wymieniali mechanizmy klamek), to będę reklamował za jednym zamachem i jedno i drugie.

Przykre to jest ogólnie. Rozumiem, że są wpadki modelowe, ale niestety mówi się o marce a nie o konkretnym modelu. Przykładowo, wiem, że Peugeoty lubią się palić. Nie pamiętam, który to konkretnie model, ale na pewno pamiętam, że to Peugeot.

Nie cytujemy wypowiedzi będącej ostatnią w wątku. wymazanie cytatu. tekla