Forum > Lantra

[Lantra J2] Strzela w filtr

(1/2) > >>

kosmos2011:
Albin forum się rozjeżdża  :evil:.

Urwała i co dziura została, sonda też urwana ?. Jeśli jest nieszczelność na wydechu to sonda daje złe wskazania i silnik traci na mocy.

albin bielawa Lantra j2:
Nie nie jest calkowicie urwany. Odeszlo od spawu i slychac mocne chodzenie autka. Ale czy to moze byc przyczyna takiego strzelania na lpg???? Jesli tak to jaka koncowke kupic elastyczna wydechu? Widzialem cos na allegro ale niewiem

[ Dodano: 2013-07-22, 23:02 ]
Sonda jest cala nie uszkodzona

[ Dodano: 2013-07-22, 23:06 ]
Sprawdzalem juz wiele i nie potrafie dojsc.

kosmos2011:

Jak określisz wymiary (ja znam tylko do Accent LC) to w każdym zakładzie zajmującym się tłumikami dobiorą odpowiednie złącze (koszt ok 40-50 pln).

albin bielawa Lantra j2:
Dokladnie to ta zlaczka. Dzieki wielkie mam nadzieje ze to pomoze. A oprocz tego moze byc cos jeszcze???

Marcin:
Witam, borykałem się z tym samym w Lagunie. Opiszę to co ja wtedy robiłem. Pierwsze wymiana przewodów i świec- pomogło ale na trochę. Później regulacja gazu-pomogło ale na trochę. Sprawdzenie cewek zapłonowych-były ok. Czyszczenie parownika-pomogło na trochę. Nie wspomne że filtry wszystkie wymienione. Dużo czasu zajeło mi szukanie, przyczyny. Dużo czytałem jeżdziłęm wszędzie gdzie się da po różnych mechanikach i gazownikach, stracony czas, pieniądze i nerwy, i nic. Wszystko co udało się zrobić pomagało ale na trochę. Laguny już nie mam, i straciłem zaufanie do samochodów na gaz (prywatna opinia). Ale życze powodzenia może uda się zdiagnozować. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej