Forum > Trajet
Gaśnie podczas jazdy.
majchrzok:
w trajecie pedał gazu jest nie na linke tylko "elektroniczy". może on ma winę? robi jakieś spięcie, przezco wywala błąd i silnik gaśnie.
elektronik19:
Witam,
mam ten sam problem. Auto gaśnie na drugim biegu a na pierwszym można kręcić do końca. Podejrzewam, że to jest blokada ecu bo zapaliła się kontrolka silnika. Jak poradził sobie z tym problemem kolega rafalwochnik?
kosmos2011:
Jaki błąd pojawia się w czasie diagnostyki komputerowej.
elektronik19:
Jeszcze nie wiem,. Dzisiaj jade po luncha i zobacze. Coraz większe podejrzenia mam na wtryski.
[ Dodano: 2013-09-07, 11:32 ]
Błąd to P1181 - INT.AIR VAR CTR.SOL (OPEN/GND) TAK POKAZAL LAUNCH
erzetjot:
Miałem podobny problem, gasł przy podjazdach pod górkę na tempomacie oraz przy szybkim ruszaniu.
Jako że to było zaraz po kupieniu auta, to pierwsze co zmieniłem to pasek rozrządu. Okazywało się, że był luźny i "komp zabezpieczał przed rozwaleniem silnika wyłączając dopływ paliwa" (w/g elektryka).
Jednak po pewnym czasie problem się powtórzył, ale go zaniedbałem- aż wcale przestał zapalać. Wtedy to przypadkowo brat zobaczył, że przy zapalaniu ciśnie bokiem paliwo z pompy wysokiego ciśnienia. Wymiana uszczelnienia pomogła. Teraz nie mam już od długiego czasu problemów z gaśnięciem.
Choć pojawił się problem z zapalaniem ( prawdopodobnie trzeba teraz wymienić uszczelnienia wtrysków, bo ciśnienie w układzie wzrosło i stare nie wytrzymało- ale to już inny temat).
Nawigacja
[#] Następna strona