Forum > i30 FD

[i30] Jakie zimówki do i30 polecacie?

<< < (11/13) > >>

misieq:
Witam, czy faktycznie jest roznica miedzy oponka zimowa 185/65/R15 a 195/65/R15 ?, na duza korzysc tej wezszej ? 185 ..

apikus:
Może odczujesz różnicę w kopnym śniegu. W innych warunkach szersza lepsza.

misieq:
Widze ze te wezsze 185 maja lepsze hamowania na mokrym klasyfikowane jako ,,A" , natomiast opona 195 ma juz jako ,,B". Caly czas mam dylemat ktore Nokiany WR D4 kupic na zime :) przeczytalem caly watek i naprawde nie mam pojecia :) wezsza lepsza na snieg i aquaplaning, natomiast szersza ma ciut lepsze hamowanie i prowadzenie na zakretach. O dziwo w tych wezszych Nokianach cena jest wieksza niz przy tych 195

rymar71:
Ja jednak chyba zdecyduję się na Nokian Weatherproof. A gdzie produkowane są Wasze Nokiany? Są opinie o gorszej jakości tych z rosyjskiej fabryki. Ale czy to nasze narodowe uprzedzenie? Czy jednak są gorsze?

kevin.c:
A ja nie miałem rozterek odnośnie rodzaju zimówek, bo dostałem w "niespodziewanym prezencie" od salonu komplet Yokoham (Yokohamów  :roll: ) Drive V905. 195/65/R15. Miałem możliwość odmowy, ale jakoś nie odmówiłem.
Trudno coś o nich powiedzieć, bo śniegu jeszcze nie było. Na sucho chyba są lekko głośniejsze od Hankuków,  dają inny dźwięk.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej