Forum > i30 FD
[i30] Jakie zimówki do i30 polecacie?
BigT:
--- Cytat: "august" ---Zależy mi na tym, aby dobrze się trzymały drogi na zaśnieżonej i oblodzonej nawierzchni oraz szybko się nie ścierały. Budżet to ok 200-250zł na oponę.
--- Koniec cytatu ---
Tak nawiasem mówiąc to do jazdy po lodzie nie służą opony zimowe tylko łańcuchy, żadna opona zimowa, no chyba że jakaś z nielegalnymi u nas kolcami, nie da Ci jakiegokolwiek trzymania na lodzie.
A z tym ścieraniem to kompromis taki jak z F1 mniej więcej, jak opona ma się trzymać tu musi się ścierać, choć przy normalnej jeździe to nie parametr grubości bieżnika ma znaczenie, a wiek opony. Guma traci swoje właściwości i parametry i po paru latach w związku z tym gorzej sobie radzi.
Yaro:
apikus, czytałem na telefonie i musiałem przeoczyć :-/
piotrek8000:
Cześć. Zima nadciąga więc odświeżam wątek. Potrzebuje felgi i opony zimowe. Preferowałbym alusy 16 tylko jeszcze nie wiem jakie. Jaką szerokość felgi macie i jakie polecacie zimówki? Budżet do 2 tys zł
mirek70:
Witam...
Osobiście polecam opony firmy Sava Eskimo S3+ są to opony o bardzo dobrych parametrach - jak firma Nokian, w bardzo dobrej cenie, gwarancja 60 mcy, opór toczenia E, przyczepność C, Poziom hałasu 68 dB
Opinie użytkowników 5,0 na 312 opinii :
http://www.oponeo.pl/model-opony/sava-eskimo-s3-
Pozdrawiam
apikus:
piotrek8000, ja jednak proponował bym Ci 15. Felgi kupisz taniej I będziesz mógł kupic opony wyższej klasy. Dla mnie najlepsze były Ultragrip, choc teraz jeżdżę na Nokian-ach I też sprawują sie dobrze.
Nawigacja
[#] Następna strona