Forum > i30 FD

[i30] Jakie zimówki do i30 polecacie?

<< < (7/13) > >>

GRZECH:
Lamele: tzw. klocki na bieżniku a szczególnie odstępy, by w śniegu wgryzać się do śniegu.

Adrian:
Dzięki za wyjaśnienie. Na moje oko laika są wystarczające aby opona nie była tak głośna jak przeciętna zimówka i aby jednocześnie trzymała się lepiej niż niejedna zimówka. Znajomy wulkanizator też przymierza się do ich zakupu, wiec to dla mnie też była dobra rekomendacja.

bobekos:
Ja mam takie pytanie ogólne :) Jeżeli będę mieć założone opony z indeksem prędkości niższym o 1 stopień niż zaleca producent auta (napis na słupku) to może nie zostać mi wypłacone odszkodowanie podczas wypadku...? Czy to nadal jest stosowane...? Pytam bo kupiłem 2 letnie w zeszłym roku z T(do 190km/h) a mam na słupku H (210 km/h). Sugerowałem się parametrami opony a indeks uznałem za mieszczący się w osiągach auta. Może ktoś się wypowie na ten temat...:) Może być priv, nie wiem jakie kupić 2 na następny rok. Z góry dzięki!

bartekvip:
Z tego co mi wiadomo to jeżeli masz cokolwiek co nie spełnia wymagań producenta to faktycznie ubezpieczalnia może robić problemy. Zobacz w instrukcji obsługi jakie masz opony dozwolone bo ja u siebie mogę mieć 185 i 195 T.

Ja ze swojej strony polecam Continental ContiWinter Contact TS850 (posiadam 185T 15").

bobekos:
Właśnie że w instrukcji nie znalazłem konkretnej informacji. Jest napisane między wierszami "Przy wymianie opon w pojeździe należy zawsze stosować opony o tym samym wskaźniku nośności, jaki charakteryzował opony zamontowane fabrycznie". Na portalach z oponami, podając markę i model wyskakują z T,H... Napisałem do Hyundaia i ciekaw co odp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej