Forum > Instalacja LPG, CNG, inne
[Sonata 2.7 EU4] Spalanie benzyny podczas jazdy na gazie
KAROL208:
--- Cytat: "jergar" ---uszkodzony czujnik podciśnienia na listwie wtryskowej, gdy wymieniłem wszystko wróciło do normalności ale jak to w Sonacie jest to nie wiem( w czujniku była pęknięta membrama i przez nią dostawało się równocześnie paliwo.)
--- Koniec cytatu ---
chodzi chyba o regulator ciśnienia paliwa
Co do podbierania benzynki to może masz przypadkiem wyłączony jeden bądz kilka wtrysków lpg w programie i smiga ci kilka garów na lpg a kilka na Pb.
Może być też niezafajkowane wyłacz przy pierwszym i wtedy przy spadku ciśnienia lpg wspiera się Pb nie informując cię o tym.
Nie wierz serwisom mi spartaczyli moje ałosiem
http://www.a8team.pl/niepoprawna-wymiana-rozrzadu-konflikt-z-serwisem-bosch-vt10169.htm
yaroszek:
Karolu, ja wybieram raczej zakłady pewne, w których o samochód nie muszę się martwić, a Tobie współczuje potraktowania audi.
Wracając do głównego wątku. Byłem i zrobione a czy będzie dobrze to właśnie testuje. Gazownik podłączył źródło obrotów do źródła z wtryskiwaczy (czasami się tak robi), a teraz przełączył na cewkę. Okazuję się, że wyraźniejszy sygnał jest ten drugi. Niestety biedak musiał poprawiać swoją robotę. Oczywiście wszystko bezpłatnie:) i z uśmiechem.
A czy to coś dało to jeszcze dam znać.
Nawigacja