Forum > Getz
[Getz TB] Naprawa lewego boku - co o tym myślicie
anne:
Cześć!
Może mi ktoś podpowie. Mam do wymiany prawy przedni błotnik w Getzie (kolor EB). Błotnik do wyprostowania i odmalowania oczywiście. Znalazłam oryginalny używany błotnik lecz był on już przez kogoś malowany (sprayem, na czarno).
Co będzie lepsze?
1) Kupić ten spreyowany, dać do wymiany i malowania?
2) Kupić niespreyowany ale w innym kolorze?
3) Oddać do prostowania i malowania ten, który mam?
Sorry jeśli głupie pytanie ale nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi.
karol8007:
koszt malowania ok 300zł, naprawa jak delikatnie to jak najbardziej wyklepać za ok 100zł - 150zł.
Jeżeli mocno poharatany to kupować ten oryginalnie pomalowany i oczywiście polakierować.
Najlepiej trafić w kolor ale te tanie przychodzą porysowane i trzeba i tak malować, A te igiełki są tak drogie że bardziej opłaca się kupić jeden z tańszych i polakierować.
Jak masz dać blacharzowi to kup używany (ale nie taki paćkany sprejem) i polakieruj. Chyba że masz delikatnie wgnieciony. przelicz co bardziej się opłaci.
RaQu:
A nie lepiej kupić Ci blotnik nowy do malowania? przeważnie chodzą w cenie od 100 zł+ malowanie 200zł i masz nowiutki. Z używanym jak nie był robiony to spoko ale jeżeli już była szpachla czego nigdy nie jesteś pewien to zależy od tego jak ktoś to zrobił może odpaść za jakiś czas. A co do klepania zależy jak mocno jest uszkodzony jeżeli mała wgniotka to nie ma problemu ale wiesz jak jest naprawiane to nie to samo co nowe a różnica w cenie może wyjść z 50zł to nieraz się nie opłaca.
Nawigacja