Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
Cieknący bak paliwa.
on86:
Oglądałem te zdjęcia i zastanawiam się czy czasem nie cieknie w miejscu gdzie wychodzi(-ą) przewód(-ody) paliwowy(-e) z baku. Mogło się właśnie rozszczelnić to miejsce. Chyba bez zdjęcia baku się nie obejdzie, chyba, że masz zgrabne i zwinne ręce to sobie poradzisz. Umyj to miejsce benzynką ekstrakcyjną i zasilikonuj (ja bym użył tego do wysokich temperatur). Powinno pomóc. I pozostaje obserwacja czy cieknie dalej. Jeśli tak to szukać dalej. Pomysł może się wydawać dość niepoważy, ale lepsze to niż kupno drugiego baku. Ja w ten sposób uratowałem gumę osłonową zewnętrznego przegubu. :-P
harabin:
Ale tam jest hyba dość sporawe ciśnienie i silikon nic nie da. Kruciec wychodzący z baku jest wykonany z jakiegoś metalu a więc zostaje jedynie POXILINA, POXIPOL albo po prostu kupić od kogoś z allegro pompkę paliwa z całym dekielkiem i mocowaniem zwracając uwagę na krućce wychodzące z dekielka czy nie są nadmiernie zerdzewiałe. Cena to ok 100zl
cezary46:
Lepiej zrobić to porządnie bo wyciekające paliwo w okolicach wydechu może skończyć się fajerwerkami.
wachers:
słuchajcie panowie a jak odłącze bezpiecznik to pompka dalej będzie chodić bo do warsztatu musze dojechać??
Cendra:
masz gaz :?:
Nawigacja
[#] Następna strona