Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] klimatyzacja nie chłodzi po stronie pasażera

<< < (3/3)

santafanta:
a widzisz, ja niestety nie pomyslalem ze silniczek moze byc dobry i wydalem 114 euro na sprowadzenie nowego z korei bez mozliwosci zwrotu, tak ze wstawilem nowy a stary wrzuce na ebaya bo dziala (chyba ze ktos z forumowiczow potrzebuje). ogolnie dostep jest latwy, wystarczy poluzowac panel ponizej lewarka aby odkrecic srube trzymajaca dolny panel przy nogach, i tez nad stopami jest kolejny panel trzymany przez 2 srubki. po odkreceniu tego nalezy usunac plastikowy element nawiewajacy powietrze na nogi (1 srubka) i wtedy lezac na plecach na podlodze, glowa gdzie zazwyczaj stopy, widzimy wszystko jak na dloni, dostep jest bardzo dobry. kupujac silniczek w autoryzowanym serwisie poprosilem o wydruk schematu wiec moge go zeskanowac i wrzucic na forum

mirekbrz:
To wrzuć kolego, bo ja mam problem z powietrzem zimno - ciepło. W sumie powietrze sam nie wiem ... raz wieje zimnem a raz ciepłem mimo ustawienia ciągle tak samo. Ciepło na pewno jak samochód porządnie sie nagrzeje, natomiast zimne leci rano na odcinku 10 km (tyle mam do pracy). Silnik nagrzewa sie po kilku kilometrach (2-3). Klima nie zmienia temperatury powietrza mimo nastawień od Lo do Hi. Prawdopodobnie jest to silniczek od ustawien klap zimne/ciepłe. Jeszcze niedawno było ok. Musiałbym zobaczyć czy da się to naprawić samemu czy trzeba cały kokpit rozwalać.

santafanta:
no niestety nie mam juz schematow bo poszly na ebayu razem z silniczkiem, ale moge poradzic ze nie bedzie az tak zle jak sie poczatkowo wydaje. ja sam dlugo sprawe odwlekalem a okazala sie latwa do naprawienia i dostep jest w miare dobry od strony stop. radze zrobic tak - poodkrecaj oslony, te co sa po bokach i ponad stopami pasazera i kierowcy a nastepnie wmontuj sie z latarka w taki sposob aby twoja glowa byla tam gdzie normalnie stopy i zebys mogl zobaczyc wszystkie silniczki sterujace klapkami od nawiewow. teraz albo samemu albo z pomoca kogos, przy zapalonym silniku manipuluj temperatura i nawiewami we wszystkie strony i obserwuj silniczki. kazdy powinien sie ruszac. jak sie ktorys nie rusza albo nie popycha popychacza to jest problem. a nuz jest to cos blachego. u mnie bylo tak ze po tym jak juz (niepotrzebnie) kupilem nowy silniczek, okazalo sie ze stary sie rusza, ale popychacz sie wykoleil bo ktos poprowadzil tamtedy kabel do instalacji do nokii.

powodzenia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej