Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] klimatyzacja nie chłodzi po stronie pasażera
santafanta:
piękne lato zawitało w Irlandii i chyba tylko dlatego zorientowałem się że klimatyzacja nie daje chłodnym po stronie pasażera. Nawiewy pozostałe czyli kierowcy i obydwa tylne działają dobrze, natomiast po stronie pasażera owszem dmucha ale ciepłym (jeżeli chcemy podgrzać) lub powietrzem w temperaturze wnętrza sampochodu. Podobnie jest z nawiewem na nogi - leci powietrze ale nie zimne. Nie ma znaczenia jak się nastawi klimatyzację - na dzieloną lub nie, efekt taki sam. Wydaje mi się że to może być jedna z zastawek od nawiewu od strony klimatyzacji więc moje pytanie czy ktoś może mi podpowiedzieć jak się do tego dostać? - wielkie dzięki!!
(auto z kierownicą po prawej ale to chyba bez znaczenia)
kosmos2011:
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3308
santafanta:
dzięki Kosmos! zaraz to sobie druknę ;-)
kosmos2011:
W tamtym temacie był jakiś trop, ale twórca tematu nie zakończył go więc czekamy na Happy End.
santafanta:
a z kolei u mnie na happy end sie nie zanosi... gadalem dzisiaj z mechanikiem i powiedzial ze jak do tego sie nie da dojsc od strony filtra kabinowego za schowkiem to wtedy to jest bardzo duza robota bo trzeba sciagnac cala deske rozdzielcza wiec tez spory wydatek. tu w Irlandii mamy piekne lato, takie ostatnio bylo 7 lat temu wiec moze sie okazac ze nie ma sensu naprawiac tego... klima chlodzi, a ze w jednym miejscu auta nie jest az tak fajnie jak w drugim to juz raczej jest male piwo ;)
Nawigacja
[#] Następna strona