Forum > Lantra

[Lantra J1] Pompa wody, czy jej żywot się już skończył ?

<< < (2/3) > >>

Pabl0:
No aż tak źle nie jest. Żadnych naderwań, uszczerbień i brudu. Suchutki pasek nie zafajdany smarem. Przeraziłem się bo mi majster krzyknął 780 zł za kompletny rozrząd i pompę wody. A samochód nawet teraz nie jest warty więcej niż 2,000 zł.

[ Dodano: 2013-07-19, 20:27 ]
Witam ponownie. Autko odstawione do majstra stoi i czeka na .... Pasującą pompę wody. Pompa przeznaczona do tego modelu nie pasuje, ma przesunięte położenia do śrub. Nie wiecie która pompa i od czego może tam przypasować ?

Hants:
Czasem trzeba troche poszperać po rynku... Ja za moje dwie ostatnie pompy (oryginały, ale mitsu) nie zapłaciłem więcej niż 20 zł, ale długo przed wymianą szukałem ich na ebayu.

kosmos2011:

--- Cytat: "Pabl0" ---Nie wiecie która pompa i od czego może tam przypasować ?
--- Koniec cytatu ---

Wpisz tutaj http://koreacat.ru/hyundai/ vin  zakładki Подобрать запчасти/ Двигатель/насос охлаждающей жидкости/ i tam odczytasz numer części - pompa wody

Jeśli jesteś pewien daty produkcji 1992 to wg tabelki 25100-33020 lub 25100-33011.

Masz silnik 4G61. Mitsubishi Colt 1.6 16V 88-92 ma taki sam więc też od tego modelu powinna pasować.

Pabl0:
A lancer nie miał takiego silnika ? Wiem że oby dwie marki są zbudowane na "podobnych" podzespołach .

Hants:
Nie Lancer tylko całe DSM.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej