Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Znikło podświetlenie zegarów

(1/4) > >>

BMsw:
Panowie jak w temacie , znikło całkowicie podświetlenie zegarów :-/ , bezpieczniki ok, potencjometr natężenia światła nastawiony na max, żaróweczki ok, a ciemno jak w d..ie  :-( . Po rozebraniu zegarów stwierdziłem co następuje, tam gdzie się wkręca żarówki na jednym i na drugim druku ścieżki mam dwa plusy, nie mam zielonego pojęcia jakim cudem, problem zaczyna się już na kablach dochodzących do zegarów tam też są dwa plusy  :shock: . Co może być tego przyczyną ???. Myślałem , że może wina leży w tym potencjometrze do z ściemniania światła , ale za bardzo nie wiem jak można to sprawdzić nie wymieniając na drugi. Może ktoś miał podobny problem .

maciekw:
co to znaczy dwa plusy? mierzyłeś napięcie w stosunku do masy?
czy inne kontrolki się świecą? np.  otwarcie drzwi lub klapy bagażnika i cruise.

Arni71:
Moim zdaniem - problem z masą - sprawdź czy się nie odkręciła

BMsw:

--- Cytat: "maciekw" ---co to znaczy dwa plusy? mierzyłeś napięcie w stosunku do masy?
czy inne kontrolki się świecą? np.  otwarcie drzwi lub klapy bagażnika i cruise.
--- Koniec cytatu ---

żeby zapaliła się żarówka musi być masa i plus to pewnie wiesz , u mnie na obu drukach ścieki  dochodzących do żarówek podświetlenia -  jest plus , jaśniej mówiąc brak masy za to jest drugi  plus. Jeśli chodzi o pozostałe kontrolki wszystko jest OK na ścieżkach, jak prawa fizyki nakazują jest masa i plus.

maciekw:
to jeszcze raz. skąd wiesz, że są dwa plusy? a może to są dwa minusy? :) mierzyłeś to względem masy, czy po prostu między przewodami?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej