Forum > i30 GD
[i30 GD] [i30] Wysoko łapiące sprzęgło
piwi:
Fakt, jest to uciążliwe bo komfort jazdy to podstawa... ale poza tym i30 jest super :) ja wierzę w to że kiedyś znajdę rozwiązanie tej zagadki, może akurat przypadkowo przy jakiejś naprawie kiedyś. Najbardziej mnie zastanawia dlaczego czasem autem jeździ się normalnie a czasem szarpie...
bobekos:
Ja zauważyłem że auto inaczej pracuje jak jest zimne i jak dostanie temp. ok 80C. Wtedy nawet silnik się wycisza i komfort jazdy jest lepszy. Tak jest chyba w każdym. Co do szarpania to, jest nie zdrowy objaw moim zdaniem...
Adrian300v:
Witam. przepraszam że długo się nie odzywałem, ale miałem duzo wyjazdów słubowych. Wracając do tematu Panowie: piwi i bobekos wyjeliście mi z ust opinie na temat tego sprzęgiełka. Rzeczywiście jest tak że raz jest lepiej raz gorzej oraz że na ciepłym też inaczej chodzi. A takie jeszcze jedno pytanie: Czy też macie że praktycznie na samym końcu to sprzęgło łapie?
bobekos:
Chyba przy samym końcu, ten typ tak ma. Ja do tej pory mam problem czasem z ruszaniem choć cofanie mi lepiej idzie ;)
Adrian300v:
Racja, cofanie zdecydowanie łatwiej idzie. To niestety trzeba się przyzwyczaić. A kolego z którego roku posiada i30?
Nawigacja
[#] Następna strona