Forum > i30 GD
[i30 GD] [i30] Wysoko łapiące sprzęgło
piwi:
Jak jest u Was ze zmianą biegów? Czy jest ona płynna za każdym razem? W moim i30 zmiana biegu od czasu do czasu jest okropna, auto po prostu szarpie, a czasem można strzelić sprzęgłem i jest tak płynnie jak w automacie... dodam że zmieniłem kompletne sprzęgło na Valeo i problem nie zniknął. Może przyczyna tkwi gdzie indziej? Zauważyłem też że auto szarpie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu np w jadąc powoli na 2 lub 3 biegu w korku... auto dostaje lekkiej żabki. Tutaj już sprzęgło (chyba) nie ma nic do rzeczy. Dajcie znać proszę :)
Pozdrawiam
ParadoxalShadow:
Ten typ tak ma, trzeba się przyzwyczaić.
Czasem szarpie w korku, "stuka" przy zmianie biegu, i dość łatwo je przypalić wjeżdżając nawet na kilkucentymetrowy krawężnik. Dopiero jak człowiek wyłączy radio to zdaje sobie z tego sprawę.
Ale generalnie, nie ma z tym problemów oprócz doznań akustycznych.
bobekos:
I generacja też ma takie problemy czasem... Sam w tym roku zmieniałem sprzęgło na Valeo i czasem szarpie na 1,2 ale to problem tego gazu które do tej pory nie opanowałem :/
piwi:
No właśnie tak mi się wydaje że to nie jest kwestia sprzęgła... ten układ napędowy jest chyba źle zestrojony...
bobekos:
Jak nie pasuje to pozostaje chyba tylko sprzedaż...:/
Nawigacja
[#] Następna strona