Forum > i30 GD
[i30 GD] Płyn do chłodnicy
foxtrot49:
Czy ktoś z forumowiczów wie jaki jest konkretnie płyn do chłodnicy w nowym 1.6 GDI, podejrzewam PRESTONA albo coś z SHELL. W serwisie na pytanie konkretnie co tam jest, to właściwie mi nie odpowiedzieli. Ktoś przebrnął przez taki temat?
Maolma:
Mnie też nie odpowiedzieli. Dziś zobaczyłam, że płynu mam znacznie bliżej minimum niż maksimum, a jadę na urlop i muszę wiedzieć czego w razie potrzeby nalać do mojego ix20. Koledzy, co dolać?
Pozdrawiam
kosmos2011:
Jeśli pytanie o markę płynu chłodniczego spowodowane jest chęcią dolania właściwego rodzaju to odpowiedz poniżej. http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3969
foxtrot49:
No tak,.... dzięki KOSMOS ja też mam tę instrukcję i też przeczytałem. Chodziło mi bardziej o to czy ktoś spotkał się z kimś normalnym bardziej niż zwykle w ASO. Bo reguła jest taka, że nic nie mówią a potem czytam na forum że dolano 0,5 L płynu chłodzącego za 70 zł !!!. A wystarczyło by powiedzieć Pan/Pani wleje tego albo tego i już. Klient zadowolony i tyle. Jeden z najznamienitszych przykładów takiego postępowania to przykład na własnej skórze z oficjalnym pytaniem na piśmie do salonu forda "jakim płynem myć i czym konserwować lakier by nie utracić zapisów i postanowień gwarancji ..... itd". List wysłany wszelkimi znanymi mi formami komunikacji. Odpowiadają już 17 miesięcy. Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-08-27, 12:05 ]
Na pierwszej wymianie oleju, dolali mi płynu chłodniczego za darmo :-o
Ale tak naprawdę to nadal nie wiem co tam jest??
HMP:
--- Cytat: "foxtrot49" ---(...)Bo reguła jest taka, że nic nie mówią a potem czytam na forum że dolano 0,5 L płynu chłodzącego za 70 zł !!! (...)
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, co to za miejsce, ale standardem w ASO jest koncentrat płynu chłodniczego - 1,5l powinno kosztować nie więcej niż 34zł brutto (taka jest zalecana przez importera cena)
Nawigacja
[#] Następna strona