Forum > Sonata
[Sonata 2,0] Turbo
daleniek:
Witam
Mam sonate 2.0 103kW i czasem brakuje mi mocy, zastanawiam sie czy nie włożyc turbo ale nie wiem z czym to sie je, jakie mniej wiecej koszta i trudnosc w wykonaniu, czy trzeba odprezac silnik ? napewno turbina,kolektor, dolot, intercooler, chlodnica oleju i co dalej ? Czy wogole jest sens probowac czy nie przeroczy to wartosci pojazdu ?
BartBartez:
--- Cytuj ---czy nie przeroczy to wartosci pojazdu ?
--- Koniec cytatu ---
Będzie bardzo blisko
jagucio:
A nie lepiej może zainwestować w sprężarkę mechaniczną??? Odpada tak to przerabianie kolektora wydechowego, montowanie układu smarowania olejem takiej sprężarki...
kml:
daleniek, jak poczytasz na temat uturbiania samochodów oraz wszystkich radości z tym związanych to Ci przejdzie. Najtańszym sposobem na podniesienie mocy jest kupno innego samochodu z większym silnikiem....
rufuz:
tak tak kml mi juz uturbianie auta minęło i powoli mija tez swap. Np turbo kit do elantry 2.0 można kupić gotowy do montażu tyle ze kosztuje 4300 $ plus cło UE bo kupowane poza UE w Korei. Nie wiem po ile jest dolar ale mozna sobie policzyc 4300$ plus zalozenie to pewnie wyjdzie 6000 $. Chociaz swap ale w obrebie tego samego modelu auta ale z wiekszym silnikiem.
http://www.sharkracing.com/acecart/bin/shop.cgi?action=view&itemID=ssturbo_1_1&cate=010303000
Nawigacja
[#] Następna strona