Mam bazową wersję Comfort.
Do produkcji poszło, ponieważ domówiłem fabryczny tempomat, pakiet ogrzewane siedzenia + podgrzewanie wycieraczek oraz moduł doświetlania zakrętów realizowany przez światła przeciwmgielne. Moduł ten znany jest z i30, de facto montowany w serwisie jak się później okazało. Są to jak wiadomo elementy droższych wersji Style i Premium.
Do tego finalnie obułem "Wally'iego" (bo tak go nazwały dzieci ze względu na kształt zegarów do żywego przypominający buzię tego małego robota) w felgi 16" Anzio i koła 205/55/R16.
Zewnętrznie mam automatyczny hak i platformę rowerową z Westfalii (ponoć jedyny zalecany przez Hyundai'a producent, aby zachować gwarancję na nadwozie - montaż w ASO).
Z dodatków: podwójne dywaniki do wnętrza oraz czujniki cofania lakierowane w kolorze nadwozia.
Pozostaje mi dokupić dobrą gumową wykładzinę do bagażnika, ale to jak ustalę, która wysokość bagażnika mi ostatecznie bardziej odpowiada.
[ Dodano: 2012-01-20, 09:08 ]Wrzuć fotki na stronę klubu.
Aż trzy miesiące czekania jak auta są od reki od podstawowej wersji po premium
Rzeczywiście, wersje Style i Premium są od ręki, jednak mnie zupełnie nie odpowiada "czekoladowa" tapicerka siedzeń, pasująca jedynie do kolorów nadwozia Cashmire Brown, możego obecnego białego (bo ten wcześniejszy był ładniejszy) i bodajże czarnego (zakładając, że akceptujemy taki kolor). Za dopłatą jest czarna, ale znów tylko do produkcji... W moim odczuciu tapicerka wersji Comfort jest bardzo ładna (szczególnie środek), a sztuczna skóra zbyt sztuczna w dotyku. Jeździłem wcześniej i30 w wersji Style, jeszcze z Korei i tamta sztuczna skóra była o niebo ładniejsza i przyjemniejsza w dotyku...
Dlatego zdecydowałem się doposażyć wersję Comfort w to co uznałem za najważniejsze. O kwestii ceny auta już nie wspomnę... ;-)