Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Tiburon] Błędy P0171 P0174
mephisto:
Chłopaki właśnie mi wyskoczyły dwa błędy jak w temacie P0171 i P0174 zbyt uboga mieszanka bank 1 i 2. Niewiem czy pierw patrzeć na filtry przeplywke czy sondy
kosmos2011:
http://www.newtonnet.co.uk/coupe/GK-HMA-WorkshopManual/frameindex.htm menu z lewej strony wybieramy "Fuel System (G6BA - GSL 2.7)" i potem strona 244.
mephisto:
z tego co wyczytałem to tak, przepływomierz mam sprawny bo go sam wyczyściłem, przewody tez czyste, filtr powietrza czysty, winowajca może być zaworek odpowietrzający zbiornik paliwa pod maska ten na 2 piny bo przed pojawieniem się tych błędów miałem błąd z nieszczelnością w układzie odpowietrzania par paliwa, jak wymienię i to nie będzie to będę musiał patrzeć na filtr paliwa i pompę świece będą zmieniane na NGK z uwagi na zakladanie LPG
Zawór odpowietrzajacy zbiornik paliwa juz jest w czwartek wymiana i w piatek bede wiedzial czy byl winny czy tez nie drogi nie byl bo za 115zl Boscha mam.jak nie to to tylko filtr paliwa z pompą do sprawdzenia
[ Dodano: 2013-07-11, 21:59 ]
chlopaki jaka powinna byc temperatura zasysanego powietrza bo mi komp pokazuje 60 stopni
kosmos2011:
W odpowiedzi na post na HCC sprawdź szczelność wydechu (złącze elastyczne) też tak miałem jak włączyłem klimę to jakby spadochron ktoś otworzył za samochodem. Po uszczelnieniu problem zniknął.
To-Masz1980:
Witam. U mnie również wczoraj zapalał się check. Błąd jaki się pojawił to P0171. Skojarzyłem że niedawno siatka z łącznika elastycznego wydechu rozpadła się na kawałki. Czy ten błąd faktycznie może być spowodowany nieszczelnością na wydechu?
Nawigacja
[#] Następna strona