Forum > i30 GD
[i30] i30 Druga generacja - pierwszy przegląd - jaki olej?
yelse:
Na początku maja mam pierwszy przegląd. W książce gwarancyjnej nie ma napisane jak wygląda, co wchodzi w zakres przeglądu, czy coś jest wymieniane, uzupełniane (np. olej, filtry?). Kiedy jeździłem peugotem każdy kolejny zakres przeglądu był precyzyjnie rozpisany. Jak to wygląda w Hyundai? Mam benzyniaka i30 1,4?
Pozdrawiam Forumowiczów.
METALLMAN:
Według instrukcji obsługi dla i30 na pierwszy przegląd (po 15 000km lub 12 miesiącach) przewidziane jest:
- wymiana oleju oraz filtra oleju
- inspekcja pasków klinowych i ewentualna ich wymiana
- sprawdzenie oraz wyczyszczenie/wymiana filtra powietrza
- sprawdzenie przewodów paliwowych sztywnych, elastycznych oraz złącz
- sprawdzenie stanu układu chłodzenia
- sprawdzenie stanu akumulatora
- sprawdzenie przewodów hamulcowych sztywnych, elastycznych oraz złącz
- sprawdzenie hamulca postojowego
- sprawdzenie poziomu płynu hamulcowego/układu hydraulicznego sprzęgła
- inspekcja tarcz hamulcowych oraz okładzin
- półosie napędowe i osłony gumowe
- układ kierowniczy (drążki itp.)
+ pewnie gumy w zawieszeniu
Tyle teoria, nie wiem jak w praktyce się trzymają tego wszystkiego.
Pierwsze pięć punktów na pewno :-)
dario_79:
Jak za taki przegląd to chcą za dużo. Olej i filtry to koszt do 250zł. Reszta, to taka "ściema". Ja akurat nie skorzystam z usług aso, zrobię to w normalnym zakładzie mechaniki samochodowej i cały koszt jaki poniosę to 300zł. Nie namawiam oczywiście nikogo na taki zabieg jak ktoś chce mieć pieczątki aso. Ale mnie to niepotrzebne. Autem i tak mam zamiar jeździć do 10 lat, a wolę to zrobic u zaufanego mechanika, a przyszły kupujący i tak średnio patrzy czy było serwisowane tu czy tam, a bardziej na to jak auto jest ogólnie utrzymane i jaką ma cenę. Tylko dlatego, że w przeszłości miałem już przejęcia z aso. Cokolwiek chciałem naprawić na gwarancji, to twierdzili, że niepodlega dana rzecz gwarancji i kazali płacić i to słono, a części to był koszt 1/4 z tego co krzyczeli. To po co ta gwarancja? Czego ona tyczy? Zauważyłem kiedyś popuszczoną śrubkę przy silniku, była znaczona farbką. Pojechałem - a niech dokręcą, żeby nie robili kiedyś problemów, że ingerowałem. Auto na gwarancji. Koszt dokręcenia śruby - 50zł. Zagotowałem, kiedy wymówką był tekst: mogła się popuścić, jak pan dużo jeździ po nierównym terenie. Przykro mi w takim razie, że nasze drogi nazywane są nierównym terenem.
METALLMAN:
dario_79 250 zł za olej, filtr oleju i filtr powietrza ? Czy jakie jeszcze filtry uwzględniłeś?
dario_79:
No, olej koło 100 zł, filt kabinowy koło 50 zł, oleju koło 50 zł, powietrza koło 50 zł. Ceny uśrednione. Wiadomo, jeden woli jaknajtaniej, inny drożej.
Nawigacja
[#] Następna strona