Forum > i30 GD
[i30] i30 Druga generacja - pierwszy przegląd - jaki olej?
piratez:
Witam wszystkich,
Zbliża się pierwszy przegląd. Zgodnie z info kierownika salonu:
Olej SAE 5W30, API SL lub SM, ACEA A5 lub powyżej.
Co możecie polecić?
PS: był ktoś już na przeglądzie?? jaki koszt?
AndrzejK:
730 zł w Opolu
paradoks1:
Pierwszy przegląd ok 360 zł ( powłoka lakiernicza , filtr oleju i uszczelka pod filtr)
Olej powinien być gratis !!! - HYUNDAI w Katowicach to było w Maju
(Olej zasugerowano gratis przy wstępnej kalkulacji w serwisie )
Ja miałem już kupiony asekuracyjnie własny i myślałem że mi zostanie na zaś niestety pochwaliłem się - olejem przepadł podobno trafił do silnika - gdy zapytałem ile zostało gość odpowiedział że nic bo wchodzi 4,5 litra a w instrukcji jak byk stoi że 3,5 - ściemnił( silnik 1,6 benzyna). Zaśmiałem się wiem że zostałem oszukany - niestety w serwisie też kombinują (może mało zarabiają i sobie olej odsprzedają a właściciel robią w ci..la :) ) filtr kabinowy wymieniłem sam we własnym zakresie ( zamiennik ok 25zł)
reszta filtrów była ok.
reasumując
przegląd 360zł filtr kabinowy 25zł olej 80zł razem 465zł i to jest cena zawyżona ale moim zdaniem maksymalna )
Panowie nie róbcie z siebie frajerów . Naprawdę uczciwy przegląd po 1 roku ( do 15 000km) nie powinien przekroczyć 465zł. Kto dał więcej ten przepłacił
piratez:
dzisiaj jestem po pierwszym przegladzie
600zl ubozszy portfel
mam obiekcje co do wpisania nastepnego przegladu - 30tys albo za rok
troche bez sensu, zwlaszcza ze pierwszy przeglad powinien byc do 30tys
co jesli ktos zrobil w ciagu roku 25tys....to teraz musi za 5tys zrobic kolejny przeglad?
mozecie sprawdzic jak macie u siebie wpisane w ksiazce gwarancyjnej?
edit: bo nikt mi wczesniej nie mowil: wymienili olej na castrol 5w30 magnetic professional - do dostania na aledrogo za 140zl 4l
w aso policzyli 60zl za 1l.
AndrzejK:
W Opolu w ASO Hyundaia zalewają silnik olejem 5/30 SHELL Syntetyk, a 1 -wszy przegłąd kosztował mnie 730 zł.
Nawigacja
[#] Następna strona