Autor Wątek: Kontrolka CHECK ENGINE  (Przeczytany 5657 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

piotr1111

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Maj 2009, 13:48:30 »
Może ktoś odłączył lampkę CHECK ENGINE... mogło to nastąpić gdy kupiłeś samochód z instalacją gazową. Zazwyczaj przy gazie po pewnym czasie check świeci i by nie irytowała gazownik go po prostu odłącza.

Zbyszek

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Maj 2009, 20:35:02 »
Lampka jest sprawna na 100%, gazu nie mam. Podobno niektóre modele tak miały. Będę miał konkretną odpowiedź w tym albo przyszłym tyg. po wizycie w serwisie.

Hants

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Maj 2009, 20:41:21 »
Najlatwiej (i najbezpieczniej) jest po prostu odlaczyc sonde lambda. Na wlasne oczy widzialem, jak po przejechaniu 10 km zapalila sie kontrolka. Po przekreceniu kluczyka w stacyjce AFAIR - nie zapalala sie.

Zbyszek

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Maj 2009, 20:44:54 »
Sprawdzałem za pomocą sondy dlatego wiem, że działa. Zastanawiało mnie tylko czemu nie świeci się po przekręceniu kluczyka do pozycji "zapłon"

Hants

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Maj 2009, 10:02:59 »
W pugach deskach swieci sie jak choinka po przekrecenia kluczyka - gdy pierwszy raz wsiadlem do tego cuda, to przed odpaleniem chcialem sprawdzac olej.. :-)
Moze celem nieprzerazania biednego kierowcy? Nie traktujmy tego jak jakis straszny feler - grunt, ze sie zapala, gdy trzeba.

Zbyszek

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Czerwiec 2009, 16:53:02 »
Witam, wymieniałem ostatnio zestaw wskaźników na wersję z obrotomierzem bo wcześniej nie miałem i teraz wszystko jest prawidłowo. Kontrolka zapala się i po uruchomieniu silnika gaśnie :-D

kml

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #21 dnia: 07 Czerwiec 2009, 06:40:38 »
Zbyszek, a moze jest tak, ze jak są wskaźniki wykastrowane z obrotki to i z lampki? Kurcze ciekawa sprawa ale jednocześnie aż glupia żeby lampki poskąpili ;P

e-gen

• Gość
Kontrolka CHECK ENGINE
« Odpowiedź #22 dnia: 07 Czerwiec 2009, 19:40:16 »
Cytat: "kml"
Zbyszek, a moze jest tak, ze jak są wskaźniki wykastrowane z obrotki to i z lampki?

nie, tak nie jest :->