Forum > Tucson JM
Zepsuta sonda lambda, duże spalanie, LPG
Risc:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---A jaką założyłeś sondę? Ori czy uniwersalną? Jaki koszt tej zabawy?
--- Koniec cytatu ---
Przyznam się szczerze - nie wiem co wsadzili. Da się to jakoś poznać? Zamontowali sondę, którą mięli akurat na stanie. Ale w ASO chyba nie montują uniwersalnych? Co do kosztów to na razie okrągłe 0 zł wzięli i powiedzieli że rozliczymy to przy okazji. Ufa się widać stałym klientom :-)
martinez98:
--- Cytat: "Risc" --- Ale w ASO chyba nie montują uniwersalnych?
--- Koniec cytatu ---
Pewnie, że montują. Tak się składa, że BOSCH produkuje swoje uniwersalne sondy do samochodów głównie niemieckich i są znane z tego, że mogą być wolniejsze, a japończyki/koreańczyki wymagają szybszych sond.
Risc:
Nie wiedziałem. Ale jeśli tak jest to w ASO powinni o tym wiedzieć. Przy najbliższej wizycie zapytam jeśli sam się nie dopatrze.
Wojtek M.:
--- Cytat: "Risc" ---Nie wiedziałem. Ale jeśli tak jest to w ASO powinni o tym wiedzieć. Przy najbliższej wizycie zapytam jeśli sam się nie dopatrze.
--- Koniec cytatu ---
Czy już wiadomo jaka to sonda? Czy błąd nadal się nie pojawia? W moim przypadku usterka na 100% nie ma związku z inst. gazową - ponad 20 tys. km przed montażem gazu się pojawiła, instalacja gazowa nic nie zmieniła.
martinez98:
Wojtek M. Ale jeśli masz problem z zasilaniem paliwem to gaz to odwzoruje (większość instalacji). Więc szukaj problemu z paliwem wg mnie.
Nawigacja
[#] Następna strona