Forum > Tucson JM

Oświetlenie wnętrza

<< < (6/9) > >>

grzesiek2208:
Witam podłącze sie do tematu u mnie sprawa wygląda inaczej mam problem z oświetleniem bagażnika. Otwierając bagażnik  powinny sie zapalic lampki jedna na podsufitce a 2 w lewym dolnym rogu bagaznika , niestety tak sie nie dzieje. Dodam tylko ze pozostale oswietlenie z przodu pojazdu i na środku działa prawidłowo zarówno w pozycji ''ON'' i ''DOoR'. W Bagażniku po wlaczeniu lampki w pozycje ''ON'' rowniez swieci prawidlowo , natomiast w pozycji ''Door''' juz nie. Gdzie szukac przyczyny ?? Na zegarach nie wyswietla sie rowniez czerwona kontrolka od otwartej klapy bagaznika a z tego co wiem powinna. Prosze o pomoc

kosmos2011:
Sprawdź wyłącznik/włącznik w zamku tylnej klapy.

grzesiek2208:
wykręciłem dzis zamek tylnej klapy , wszystko jest czyściutkie mówiąc wyłącznik masz na myśli ten kabel który wpięty jest w zamek tylnej klapy??

kosmos2011:
Wypnij wtyczkę będzie tam jeden pin połącz go z masą.

Witek05:
Witam. Mam problem z moim nowo zakupionym Tucsonem mianowicie nie działa oświetlenie bagażnika obydwie lampki ta boczna i ta gó rna. Z moich ustaleń wynika że żarówki  są sprawne górna lampka działa po włączeniu przycisku.  W pozycji door nie reaguje na otwarcie klapy bagażnika dodatkowo zauważyłem że nie świeci się też kontrolka drzwi na desce rozdzielczej przy otwartej klapie w przypadku wszystkich drzwi działa prawidłowo. Zastanawiałem się nad brakiem masy w klapie więc rozebralem tapicerkę z klapy sprawdziłem masę wszystko wygląda ok dodatkowo poprowadziłem na chwilę druga masę ale nie przyniosło to efektu, w bocznej lampce jest  pojedyncza wiązka 2 zylowego kabla na obydwoch kablach (pinach) mam prąd co jest dla mnie dziwne ponieważ na jednym powinna być masa.. Czy to możliwe że ktoś grzebal w instalacji elektrycznej i coś źle podłączyl?? Nie mam już pomysłów... Na jakiej zasadzie jest sterowane oświetlenie w bagażniku??

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej