Forum > Tucson JM
Oświetlenie wnętrza
waszek_rmc:
Ja gdyby nie moja 3-letnia córka, to też nigdy bym na to nie wpadł :)
peptek:
:-D :-D :-D :-D ale mnie ubawiles
I podbudowales To masz super córkę
Pozdrawiam
fender:
Witajcie. Zamierzam zainstalować w tucsonie jm rejestrator jazdy i muszę rozwiązać kwestię zasilania. Wcześniej rejestrator jeździł w astrze g i tam kabel pociągnąłem pod osłoną przeciwsłoneczną pasażera, dalej słupkiem i pod deską rozdzielczą aż do zapalniczki.
W tucsonie z tego co na szybko sprawdziłem takie rozwiązanie nie za bardzo się sprawdzi bo jest po prostu bardziej zabudowany plastikami.
Wymyśliłem więc, że podepnę się bezpośrednio pod instalację lampki oświetlenia wnętrza i w związku z tym pytanie - czy po wyłączeniu zapłonu napięcie w tej instalacji jest odcinane? Jeśli tak to jestem w domu, jeśli nie to muszę kombinować dalej i szukać zasilania po zapłonie..
kosmos2011:
Zanim założysz nowy temat użyj funkcji szukaj (jest na górnej belce forum z lewej strony) znajdź podobny temat (w tym wypadku słowo klucz "lampka") i tam dopisz pytanie.
.
Zbychu:
Nic prostszego, jak włączyć lampkę i wyłączyć zapłon, a dla pewności użyć probierki, lub multimetra. U mnie zamiast lampki jest zamontowane wraz z oświetleniem DVD i zasilanie jest bez zapłonu, być może ktoś doprowadził. Jeżeli u Ciebie również tak będzie, to próbuj gniazdo zapalniczki w bagażniku, albo przewody idące do tylnej wycieraczki.
Nawigacja
[#] Następna strona