Forum > Getz

[Getz TB] Sterownik centralnego zamka

<< < (2/6) > >>

sharpoi:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Jak jest ETACS to do kostki D04 idą przewody koloru :szary, czerwono-pomarańczowy, zielony i czarny. Bez ETACS: brązowy , czerwono-pomarańczowy, zielony i czarny.
--- Koniec cytatu ---

W moim przypadku są kolory brązowy, czerw-pomarancz zielony i czarny czyli w środku auta nie znajde tych przekażników otwarcia i zamknięcia?

felkner:

kosmos2011:
Jeśli masz takie kolory to nie ma ETACS dla 100% pewności wpisz tutaj vin http://koreacat.ru/hyundai/ i odszukaj taki kod 954* i sprawdź czy jest napis tak jak na zdjęciu poniżej.

sharpoi:
Panowie pomocy 2 popołudnie i nic nie zdziałałem a szlag mało mnie nie trafi.
Mam uniwersalny ster na pilota do podłączenia tylko nie mogę namierzyć sterownika orginalnego. Nie mam przekażników tych 2 co podawałmi kosmos no nie mam. nie mam trzeciej kostki w słupku przy kierowcy. znalazłem kostke przy bezpiecznikach którą jak odłącze nie działa centralny, chciałem znaleść które kable sterują -  póbówka do masy, drzwi zaryglowałem śrubokrętem i zamknąłem kluczykiem przykładałem do każdego przytrzymałem chwile na jednym brązowym jest plus  a żaden inny nie otworzył zamka sprawdziłem też czy któryś zamknie też nie muszę znaleść sterownik oryginał i nie wiem gdzie.

[ Dodano: 2013-07-16, 15:53 ]
Centralka zamontowana pomoc kolegi kosmos2011 była niezbędna.
A tak podsumowując - w moim szrocie  przy drzwiach kier. nie było siłownika musiałem dokupić uniwersalny siłownik podpiąłem pod uniwersalną centralke na pilota (kable od siłownika zielony i niebieski) zamontowałem jedno i drugie w drzwiach, plusa pobrałem z brązowego kabla minus z drzwi i jakie moje zdziwienie jak drzwi otwarte działa jak zamknę nie działa - okazało się znika minus z drzwi więc wpiąłem się w czarny przewód tam minus nie znikał i śmiga jak ta lala kierunki podciągnąłem z kostki przy bezpiecznikach oraz zamontowałem jeszcze diode która była razem z centralką. Wielkie dzięki . Pozdrawiam.

rozsutec:
Witam również zamierzam zamontować uniwersalny sterownik centralnego zamka. Teraz się przestraszyłem że mogę nie mieć tego siłownika.
Kolego Sharpoi robiłeś może jakieś zdjęcia?
Wpinałeś się do kostki w drzwiach D04 z całą centralką?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej