Forum > Getz

[Getz TB] Sterownik centralnego zamka

<< < (5/6) > >>

Adam.jan:
Sprawdzałem w drzwiach kierowcy.
Nie wiem czy był dokładany czy fabryczny, po prostu nie pamiętam. Samochód Kupiłem ok. 8 lat temu w salonie z założonym centralnym.
Siłowniki mają polskie napisy, jest nawet nr. tel. do exportera tychże.
Drzwi otwierałem z pilota. W tej chwili tylko drzwi kierowcy zamykają się i otwierają guzikiem na pilocie.Drzwi pasażera z kluczyka.Tylne muszę otwierać i zamykać od środka.

kosmos2011:
W Twoim aucie fabrycznie było tak że w drzwiach kierowcy był sterownik (nie siłownik)  który po przekręceniu kluczyka w drzwiach kierowcy wysyłał sygnał do pozostałych drzwi (do ich siłowników) o otwarciu lub zamknięciu.

Jeśli teraz ma to wszystko z pilota to znaczy że dołożono centralkę i siłownik (lub siłowniki do pozostałych drzwi). Teraz musisz pójść po przewodach od siłownika w drzwiach kierowcy i odnaleźć centralkę.

Adam.jan:
Dziękuję za podpowiedź. Centralkę zlokalizowałem, znajduje się za bezpiecznikami od strony kierowcy. Nieźle trzeba się nagimnastykować aby ją dostrzec.
Jest to centralka firmy Autosystemy FOX, siłownik jest z tej samej firmy.
Napisałem do nich o moim problemie.
Oto odpowiedź
,,Jeżeli centralka zamyka jedne drzwi to jest sprawna.
Nie wiemy jaki typ zamka jest w samochodzie. Może być fabryczny z naszym siłownikiem drzwi kierowcy to wtedy problem jest z fabrycznym zamkiem a nie naszym zastawem''

kosmos2011:
Może jest tak że polski siłownik jest dołożony tylko w drzwiach kierowcy, a w pozostałych są fabryczne. Tak czy inaczej trzeba ściągnąć boczki.

pt5:
Kupiłem Gteza 2006 rok, ma elektryczne szyby, klimatyzację, skórzaną kierownicę fabrycznie, ale nie ma chyba centralnego, to jest możliwe?
Dodam tylko że bezpiecznik od centralnego jest w skrzynce, a w tylnej klapie siłownika nie ma na bank!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej