Autor Wątek: [ix35 EL] Dokładka tempomatu  (Przeczytany 130206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gurszczak

• Giełda
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
« Odpowiedź #120 dnia: 06 Grudzień 2015, 09:02:56 »
Cześć, to co znajdzie się jakaś pomocna dłoń w okolicach Warszawy z miłą chęcią bym wymienił tą kierownicę :)

Offline belgrano

• Giełda
« Odpowiedź #121 dnia: 25 Marzec 2016, 12:14:11 »
Panowie tyle czytam. I chciałbym coś podziałać w temacie ale się zgubiłem. Mam wersję comfort co mam kupić aby założyć?
Widzę że nie trzeba wymieniać kierownicy. Czy ktoś może opisać ostatecznie co trzeba zrobić i co kupić dokładnie. Ktoś przerabiał z PD Polski?

Paweł K.

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 05 Kwiecień 2016, 15:37:08 »
Dzięki za cynk, zakręcę się wokół tego tematu. Nie sądziłem że to taki banał. Szacuneczek dla kolegów za research.

elmerek81

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 09 Kwiecień 2016, 10:33:03 »
Witam

dokładałem tempomat w zeszłym tygodniu i cała operacja zajęła dokładnie 15 min.

1. Kupujemy kierownicę wraz z panelem włączającym tempomat i wykręcamy go wraz z wyjęciem okablowania kierownicy
2. Wyciągamy poduszkę powietrzną - dwie śruby po bokach
3. Wykręcamy śruby od prawego panela. Jedna z nich jest ukryta - ja ją wyciąłem obcinaczkami, nie będzie potrzebna podczas montażu nowego panela.
4. Odpinamy wiązkę od panela i od zwijacza. Nie trzeba odkręcać kierownicy
5. Wkładamy nową wiązkę z zakupionej kierownicy, montujemy panel i po 15 min kończymy pracę w działającym tempomatem.

Offline tomko04

• HKP
  • **
« Odpowiedź #124 dnia: 13 Kwiecień 2016, 17:30:05 »
wydaje się proste..ale czy nie ma jakiegoś "ale.. albo "być może.."  ? :)

grzesiek0840

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 14 Kwiecień 2016, 11:43:58 »
Bo to jest proste, jeśli tyle osób- również i ja dało rade. Wszystko trzeba robić wg. opisu:) a poza tym tu naprawdę niczym nie ryzykujesz, bo jeśli jakimś cudem u Ciebie by nie wyszło to żadnych śladów nie zostawisz, a kiere lub panel tempomatu zawsze sprzedaż.;)

Offline sztil4

• Giełda
« Odpowiedź #126 dnia: 29 Kwiecień 2016, 22:29:25 »
Koledzy mam wersje STYLE rowniez dolozylem sam tempomat i wszystko jest ok. Prosze tylko o rade jak z serwisem auta?? Jak pojade na serwis mam zdjac panel od tempomatu?? Zeby nie stracic np. Ggwarancji na instalacje elektryczną? Jakie sa wasze doswiadczenia, byl ktos na serwisie po przekladce? Istnieje ryzyko ze wykryja dokladke tempomatu?

art212

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 26 Maj 2016, 11:53:36 »
Z tego co rozumiem to nie trzeba wymieniać całej kierownicy tylko sam plastik z lewej strony + przyciski z okablowaniem. Stąd moje pytanie: czy są różne odcienie plastikowych elementów? Czy te plastiki się odkręca? podważa? nie ma problemu z demontażem?

Offline belgrano

• Giełda
« Odpowiedź #128 dnia: 27 Maj 2016, 12:26:36 »
Panowie kierownica 50zł allegro. 20 minut roboty i mam tempomat i działa. Super sprawa.

Offline sztil4

• Giełda
« Odpowiedź #129 dnia: 31 Maj 2016, 19:16:40 »
Tak kolego te plastiki maja różne odcienie jest jasny oraz ciemniejszy srebrny. Różnią się też przyciskami na prawej często zamiast przycisku do mówienia chodzi mi o telefon występuje przycisk TRIP który nie działa po zamontowaniu kierownicy a przycisk do rozmów jest umiejscowiony po lewej stronie koło przycisku mode tylko że ten działa, ja osobiście miałem jasny odcień a kierownice dostałem w ciemniejszym odcieniu po zamontowaniu nie widać różnicy. ale lepiej zamawiać w odcieniu swojej kierownicy, przyznam się ze tez tego nie wiedziałem.

igrek1

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: 31 Maj 2016, 23:24:12 »
a Mi dzisiaj w serwisie powiedzieli że się nie da dołożyć ;-/

Na szczęście są tacy co potrafią ;-)

Offline sztil4

• Giełda
« Odpowiedź #131 dnia: 28 Czerwiec 2016, 10:51:54 »
W sumie to dobrze ze twierdza ze sie nie da zalozyc, przynajmniej sie nie doczepia ze sobie sami zalozylismy
 :lol:  bo niby jak, przeciez sie nie da  :-P

igrek1

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: 11 Lipiec 2016, 09:14:29 »
Ja po instalacji i pierwszych testach długodystansowych ;-) Super sprawa mega zadowolony jestem ;-) Pozdrawiam

rexair

• Gość
dokładka tempomatu ix 35
« Odpowiedź #133 dnia: 27 Lipiec 2016, 18:28:52 »
Cytat: "onkyo3"
Witam, jeśli kogoś interesuje montaż oryginalnego tempomatu do ix-a zapraszam na pw
Fabryczne przyciski na kierownicy, podświetlane, wyświetlanie na zegarach wszystkich funkcji.

[ Dodano: 2013-08-31, 02:10 ]
Jeśli chodzi o montaż na terenie Warszawy możliwy u klienta po wcześniejszym ustaleniu
Oczywiście nieDzień dobry kolego

Jestem z warszawy i mam pytanie, czy kolega może mi pomóc oczywiście odpłatnie założyć tempomat do mojego ix 35?

Z pow Cezary :-) podglądamy podczas mojej  pracy :-)

[ Dodano: 2016-07-27, 18:29 ]
:-)

[ Dodano: 2016-07-27, 18:29 ]
:-)

Yaros

• Gość
« Odpowiedź #134 dnia: 26 Wrzesień 2016, 19:22:50 »
Dzień dobry...
Moja historia jest długa i kończy się smutno.
Zachęcony forum kupiłem kierownicę na znanym portalu i przyszła: miała być wytarta - była podrapana, łącznie z przyciskami do tempomatu.
Zamówiłem drugą, lecz nie zwróciłem uwagi, że układ przycisków jest nieco inny i kierownica ma funkcję grzania. A mianowicie po prawej stronie jest TRIP - a nie mordka do gadania. Ta znajduje się po lewej stronie tam gdzie jest zwykle MUTE.  Pozostałe przyciski  normalne.
No nic.
Nie zrażony zabrałem się za wymianę i faktycznie po 1 h i 3 piwkach  :roll. wymieniłem.
Okazało się, że wtyczka od kierownicy z funkcją grzania jest inna , nie pasuje do gniazda mojego zwijacza. Mam oczywiście blububa i 10 pinów w gnieździe zwijacza, więc wykorzystałem wiązkę z tej podrapanej kierownicy a plastyki i przyciski z tej ładnej (lecz pamiętajmy inny ma układ przycisków!)   i....
ZONK!
Zapala się kontrolka tempomatu(kółeczko takie) i nic . Przestały działać także dwa przyciski od telefonu (zielona i czerwona słuchawka z lewej strony kierownicy) i nie działa przycisk trip (z prawej strony kierownicy na dole).
Myślę chytrze.... nie pasują flaki od przycisków , coś się kłóci.
Więc niezrażony podmieniłem flaki (płytki przycisków) z kierownicy nazwijmy ją podrapanej, wiązka także jest z tej podrapanej - przeszczepiłem ładne plastyki z tej drugiej kierownicy i co...
ZONK!
Jest progres - znowu działają zielony i czerwony przycisk telefonu  oraz przycisk TRIP.
Nadal zapala się tylko kontrolka tempomatu i nic poza tym. Nie działa SET i nie utrzymuje prędkości.
Droga przyjaciółko poradź co robić.... Nerwy mam jak postronki , spalę auto i wezmę z AC odszkodowanie czy co.. . Kupie używaną pande.
Yaros