Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Dokładka tempomatu

<< < (18/39) > >>

Brt:
aker, może coś masz uszkodzone / zle podlaczone?

ftomas:

--- Cytat: koszak ---Ja u siebie, tak samo wymieniłem tylko panel z przyciskami i wiązkę ze starej kierownicy kupionej na allegro za 200zł i wszystko działa. (wersja style z 2011r.)

Zastanawia mnie dlaczego niektórzy z Was do wymiany obu lub jednego panela  zdejmujecie kierownicę  , skoro można to zrobić bez zdejmowania kierowcy co zresztą dokładnie opisałem w poprzednich postach . W ten sposób nie ryzykujecie niespodzianek pt. przekręcona kierownica lub problemy ze zwijaczem .
--- Koniec cytatu ---

jacek2:
Dlatego że nie da się w niektórych modelach odkręcić jednej ze śrub mocujących panel sterowania przyciskami. Nawet takim małym śrubokrętem w kształcie liter "L" :oops:

koszak:
jacek 2 wyjął mi to z ust, a ja nie chciałem uszkodzić oryginalnego panela, dlatego nie było innego wyjścia, jak tylko zdjąć całą kierownicę, niemniej nie stanowi to jakiegoś większego problemu. Faktycznie trzeba tylko uważać, żeby nie przekręcić zwijakiem.

[ Dodano: 2014-03-07, 17:52 ]
aker, ja nie wiem jak wyglądają wiązki w nowszych modelach, które mają np. podgrzewaną kierownicę. Może właśnie taką wiązkę założyłeś i dlatego nie działa.

ftomas:

--- Cytat: "jacek2" ---Dlatego że nie da się w niektórych modelach odkręcić jednej ze śrub mocujących panel sterowania przyciskami. Nawet takim małym śrubokrętem w kształcie liter "L" :oops:
--- Koniec cytatu ---

A po co komu ,,stary,, panel ,skoro wymieniamy na nowy z przyciskami do tempomatu, to ten wyjęty w najprostszy możliwy sposób bez odkręcania kierownicy co wiąże się z resztą z dużym ryzykiem dla niewprawnych , po prostu wyrzucamy lub... dajemy dziecku do zabawy ;), jeśli nie mamy pewności czy przed założeniem nowego panelu nam on zadziała, to podłączamy go na ,,sucho,, przed ,,wyrwaniem,, starego pustego panelu , mnie udało się go ,,wyrwać,, bez uszkodzenia wizualnego z wierzchniej strony , czyli w razie chęci sprzedaży samochodu w wersji bez tempomatu można go będzie założyć ponownie ....bo innego celu nie widzę oszczędzenie tego elementu przez moich przedmówców .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej