Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Dokładka tempomatu

<< < (15/39) > >>

wieloryb7:

--- Cytat: "jacek2" ---Jak wiadomo zainteresowanym zrobiłem sobie też tempomat. Ale wpadłem na pomysł, aby temat wrzucić do zaprzyjaźnionego serwisu. No i oni są daleko w tyle z wiedzą na ten temat
--- Koniec cytatu ---

Ja również pytał ASO o możliwość przeprowadzenia takiej operacji pod dachem ASO, zachowując w ten sposób gwarancję (przy dostarczeniu używanych części przez moja osobę).  Wg opisu zamyka się to w 1 roboczogodzinie, zatem koszt powinien wynieść ok 200zł.
Elektryk jednak, kiedy usłyszał o dokładaniu tempomatu odpowiedział, że jest to absolutnie niemożliwe, aby tak prosto dało się to zrobić.  A do tego on nie weźmie odpowiedzialności za ewentualne problemy w przyszłości z tym związane.  Szopka...

Zibi:
Pozostaje napisanie oficjalnego zapytania do HMP i cierpliwe czekanie na odpowiedź.

cruel:
Szopką to jest to ,że nie ma możliwości wybrania tempomatu na poziomie zamawiania auta. Tylko w najbogatszej wersji jak zamawialiśmy chyba wtedy był.

wieloryb7:
To fakt, że koreańscy producenci nie są elastyczni w konfiguracji. Ja chętnie bym dokupił ogrzewanie siedzeń przednich (które u konkurencji kosztuje od 800 do 1500zł), ale "to se ne da".  Montaż w ASO staje się już nieopłacalny, bo wymaga nowych i oryginalnych części, co łącznie by kosztowało ze 3tys.   Pozostaje jedynie dokupić dupogrzałkę podłączaną pod zapalniczkę :)
Zastanawia mnie jednak, że przez ponad 3 lata od premiery żadne ASO nie wpadło na pomysł, aby zarabiać dokładając tempomat metodą z forum. Wystarczyłoby domówić paneli prawych do kierownicy od producenta, 30 min roboty i kasować po 999 PLN. Na pewno wiele osób by się zdecydowało.

Caastiv:

--- Cytat: "wieloryb7" ---Zastanawia mnie jednak, że przez ponad 3 lata od premiery żadne ASO nie wpadło na pomysł, aby zarabiać dokładając tempomat metodą z forum. Wystarczyłoby domówić paneli prawych do kierownicy od producenta, 30 min roboty i kasować po 999 PLN. Na pewno wiele osób by się zdecydowało.
--- Koniec cytatu ---

musieliby to robić poza wiedzą HMP. inaczej mogliby im odebrać autoryzację.
tłumaczył mi to handlowiec jak pytałem, oni mają określony 'katalog' usług, które mogą świadczyć w związku z takimi dokładkami/przeróbkami.
i nic więcej im nie wolno.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej