Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Dokładka tempomatu

<< < (14/39) > >>

lessiu2:
Jakiś czas temu pisałem z pomocą o niedziałającym tempomacie po założeniu. Tak jak wspomniałem paru osobą, przy zakładaniu przekręciłem zwijacz (w serwisie na to mówią taśma). Źle ustawiłem zwijacz przy zakładaniu i skręcając kierownicą poczułem opór i jakieś trzaski. Tempomat uruchomił się jak tylko odpaliłem auto ale po przekręceniu kierownicy już przestał odpowiadać. Oddałem to do serwisu, zwijacz wymienili i tempomat działa. Jeżdżąc wcześniej do nich wypytywałem się o jakieś bezpieczniki albo inne przełącznik i powiedzieli, że w tym przypadku nic takiego nie ma. Musi działać. W moim przypadku to był mój błąd. O takiej samej sytuacji gdzieś doczytałem, albo oglądałem film.

Należy uważać bo przekręcając zwijacz przestaje działać tempomat - rada dla innych :)

jacek2:
Dobrze że znowu temat wrócił. Jak wiadomo zainteresowanym zrobiłem sobie też tempomat. Ale wpadłem na pomysł, aby temat wrzucić do zaprzyjaźnionego serwisu. No i oni są daleko w tyle z wiedzą na ten temat. Nic nie wiedzą na temat przełożenia kierownicy i uruchomieniu tempomatu. Wysłali pismo w tej sprawie do centrali i już trzeci tydzień czekają na odpowiedź. Myślę że temat umrze śmiercią naturalną i informacji z serwisu nie otrzymam. A to jest naprawdę proste... :mrgreen:  :mrgreen:

Caastiv:

--- Cytat: "jacek2" ---Dobrze że znowu temat wrócił. Jak wiadomo zainteresowanym zrobiłem sobie też tempomat. Ale wpadłem na pomysł, aby temat wrzucić do zaprzyjaźnionego serwisu. No i oni są daleko w tyle z wiedzą na ten temat. Nic nie wiedzą na temat przełożenia kierownicy i uruchomieniu tempomatu. Wysłali pismo w tej sprawie do centrali i już trzeci tydzień czekają na odpowiedź. Myślę że temat umrze śmiercią naturalną i informacji z serwisu nie otrzymam. A to jest naprawdę proste... :mrgreen:  :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

ja dzisiaj pytałem w serwisie o dokładkę tempomatu, handlowiec powiedział, że oni montowali tempomaty z taką wajchą jak w starych mercedesach, kosz około 3000.
a jak pytałem o wymianę kierownicy, to powiedział mi, że nie ma wiedzy na ten temat i nie chce mówić tak albo nie.

vqsoft:

--- Cytat: "lessiu2" ---Jakiś czas temu pisałem z pomocą o niedziałającym tempomacie po założeniu. Tak jak wspomniałem paru osobą, przy zakładaniu przekręciłem zwijacz (w serwisie na to mówią taśma). Źle ustawiłem zwijacz przy zakładaniu i skręcając kierownicą poczułem opór i jakieś trzaski. Tempomat uruchomił się jak tylko odpaliłem auto ale po przekręceniu kierownicy już przestał odpowiadać. Oddałem to do serwisu, zwijacz wymienili i tempomat działa. Jeżdżąc wcześniej do nich wypytywałem się o jakieś bezpieczniki albo inne przełącznik i powiedzieli, że w tym przypadku nic takiego nie ma. Musi działać. W moim przypadku to był mój błąd. O takiej samej sytuacji gdzieś doczytałem, albo oglądałem film.

Należy uważać bo przekręcając zwijacz przestaje działać tempomat - rada dla innych :)
--- Koniec cytatu ---

przed oddaniem na serwis zdemontowałeś panel tempomatu ?
btw sporo musiałeś przesunąć ten zwijacz - pewno o jeden cały obrót..

lessiu2:
Nie zdejmowałem z tego względu, że w zwijaczu tylko tempomat nie działał. Gdybym zdjął panel to bym nie miał co zgłaszać, że mi nie działa. Prawdę mówiąc to znajomy znał właściciela serwisu i powiedziane mu było co się stało. Zamówił po prostu nowy zwijacz i mi wymienili.
Tak vqsoft, źle go założyłem o jeden obrót i dlatego przy skręcie w prawo nie mogłem do końca obrócić kierownicy bo zwijacz hamował.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej