Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
trucikmm:
To znaczy ze jak nie działa macie uszkodzoną wiązkę przewodów, czeka was ponowny zakup albo wymiana jak się zgodzi sprzedawca (przycisków) :mrgreen:
aker:
Poniżej fotka moich przycisków. Teoria z uszkodzoną wiązką jakoś do mnie nie przemawia. Za to Lessiu2 twierdzi, że ma uszkodzony zwijacz.
jacek2:
Na filmiku instruktażowym pokazane było wyraźnie, że jeśli przestawi się zwijacz o jeden obrót w lewo, lub w prawo, to przestaje on funkcjonować poprawnie. Ma to związek m. in. z tempomatem. Dlatego uważajcie na niego przy demontażu kierownicy. :oops:
aker:
--- Cytat: "jacek2" ---Na filmiku instruktażowym pokazane było wyraźnie, że jeśli przestawi się zwijacz o jeden obrót w lewo, lub w prawo, to przestaje on funkcjonować poprawnie. Ma to związek m. in. z tempomatem. Dlatego uważajcie na niego przy demontażu kierownicy. :oops:
--- Koniec cytatu ---
Nie demontowałem kierownicy, nie dotykałem nawet zwijacza :-/
jacek2:
--- Cytat: "lessiu2" ---Czy mógłby ktoś napisać ile powinno być pinów w kostce łączącej taśmę w kierownicy z zawijakiem?
Pytam się dlatego, że sprawdziłbym w swoim aucie ile pinów ma zawijak i jeżeli będzie miał tyle samo co napiszecie to będzie znaczyć, że nie będzie trzeba kupować zawijaka tylko samą kierwonicę z temopomatem i taśmą łączącą przyciski.
Czy zakładał ktoś może sam w Stylu, silnik 1.6GDI a najlepiej w Poznaniu?
--- Koniec cytatu ---
U mnie w zwijaku w gnieździe występuje w dwóch rzędach po 5 pinów.
W sterowaniu tempomatem w białej kostce jest (jeśli dobrze pamiętam) w dolnym rzędzie jest 5 przewodów, a w górnym rzędzie 3, albo 4 przewody
Nawigacja
[#] Następna strona