Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Dokładka tempomatu

<< < (22/39) > >>

kkrzyss:
Witam
bardzo dziękuje za odpowiedź na posta z 2013r
uwagi po dokonaniu dokładki:
- śruba po prawej stronie jest łatwa w odkręceniu przy użyciu odpowiedniego bitu krzyżowego( np. taka końcówka jak do wkrętarki) i małego kluczyka oczkowego.
Po raz kolejny potwierdzam że wszystko ładnie działa-  aż miło:)
Pozdrawiam

szplint71:
Witam, właśnie zostałem właścicielem ix35 i od razu skorzystalem z tematu dokladka tempomatu,  wszystko się udało , dzięki.  :-)  :-)

marbrzozk:
Dołożyłem tempomat ponad rok temu i przez jakiś czas działał idealnie. Od paru miesięcy mam problem polegający na tym iż tempomat się sam wyłącza lub w ogóle nie chce się włączyć (tzn. pojawia się wskaźnik włączonego tempomatu). Najczęściej dzieje się to przy zmianie prędkości przełącznikiem w dół. Myślałem iż jest to sprawa przełączników i ich wyrobienia bo bardzo dużo jeździłem regulując prędkość samym tempomatem, ale raczej nie - większy wpływ na działanie mają warunki pogodowe - przy dużej wilgotności jest gorzej. Wygląda na to iż jakiś czujnik przekazuje informację iż coś jest nie tak i się rozłącza.  Ktoś wie co to może być?

jacek2:
Tempomat jest zależny od czujnika położenia pedału hamulca, oraz czujnika pedału sprzęgła. Zaczął bym szukać od tycz miejsc (brak dobrego styku, lub obluzowane połączenia konektorowe.

kosmos2011:
Sławetny czujnik stop na który była akcja serwisowa, ale w ix35 dotyczyło chyba egzemplarzy do 2011r.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej