Forum > Lantra

[Lantra J2] Klimatyzacja. Czy działa poprawnie ?

(1/6) > >>

Złośnik:
Witam. Są tematy gdzie czuję się pewnie a są takie gdzie nie mam z tym doświadczenia więc pytanko do znawców i fachowców. Z racji tego, że słońce ostatnio atakuje dość mocno - postanowiłem przeserwisować klimatyzację.
Co wyszło ? Delikatne, praktycznie nie wyczuwalna dla detektora nieszczelność na którymś oringu przy połączeniu chłodnicy z resztą układu. Mam zrobić na dniach.

A poza tym, po ozonowaniu i nabiciu klimy parametry są następujące:
Mierzone przy samym wylocie z kratki nawiewu na pełnym nadmuchu i max. zimne:
- przy obiegu otwartym w upale 30st C termometr pokazał 12st C,
- przy obiegu zamkniętym termometr pokazuje 5st. C.

NieAmator:
trochę mało wczoraj mierzyłem w astrze na kanale fakt faktem ale dmuchała -26 stopni. Zobacz jakie są ciśnienia w układzie podczas pracy. Dobrze jest wymyć chłodnice do klimy wtedy to odciąża sprężarkę. Napisz jak to zrobisz jakie są ciśnienia

Złośnik:
Ile dmuchała ?
-26 st C ????
Minus ???? Dobrze zrozumiałem ??? Tzn za mocno działa czy za słabo ??? Wiem , że ciśnienia mam katalogowe. Czynnika mam dokładnie dobite do 700g. Katalogowo jest 675-725.

NieAmator:
na minusie ale ople stare chłodzą lepiej niż mercedesy jednak powinno wiać na minusie przepłukaj chłodnice obniży to ciśnienie na tłoczeniu i powinno byc już troche lepiej

Złośnik:
Ok. W takim razie jak to powinno wyglądać parametrami ? Temperatura wewnątrz kratki powinna być na minusie ? Przy zamkniętym obiegu ? Na najniższym biegu wentylatora nawiewu ? Największym ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej