Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster
[Tiburon] Pamięć radia
pinball:
na pewno nie wina akumulatora bo bys auta nie odpalil :)
moze masz odwrotnie podłączone te kable ?
nie mam pomysłu jaka jeszcze moze byc tego przyczyna
mephisto:
czy jest możliwe żeby drzwi kierowcy powodowały całkowite odcięcie zasilania bo co zabawne radio dostaje jednak reset gdy otworze i zamknę drzwi, tak jak by po otwarciu drzwi zostało odcinane cale zasilanie na urządzeniach.a może krańcówka tak działa z tego co wiem to tez ktoś montował jakiś alarm ale w ogolę on nie działa przy krańcówce idzie jakiś dodatkowy kabel czarnobialy, po odpięciu całkowicie krańcówki pamięci w ogolę nie było wygląda jak by radio miało zasilanie z krańcówki można z innego źródła pociągnąć stale 12v czy muszę bezpośrednio z aku ciągnąc?, a może z zegarka on się nie resetuje i chyba tez ma stale 12v na pamięć?
[ Dodano: 2013-06-23, 11:21 ]
Zasilanie z zegarka nie pomogło nadal znika pamięć radia po otwarciu drzwi.
[ Dodano: 2013-06-24, 16:38 ]
problem rozwiązany, podłączyłem odwrotnie kable czyli czerwony do zółtego a zółty do czerwonego i o dziwo działa.
kosmos2011:
Czyli Timon miał rację, a tak poza tym to sprawdz te kabelki wg schematu (przy przewodzie masz zawsze grubość i kolor np. 0,3 R oznacza 0,3 mm² kolor czerwony) bo niezły mętlik zostawił po sobie poprzedni właściciel.
mephisto:
ja wzielem rozebralem kostke iso i modzilem, ogulnie to bede robil tu porzadek z tymi kablami, a z innej beczki kazdy hyundai coupe/tiburon ma to zabezpiecznie ze ze sprzeglem tylko odpala czy wina lezy w czujniku skrzyni biegów
pinball:
Co do sprzęgła przy odpalaniu to nie jest jakaś wada. Po prostu zabezpieczenie.
Ja np. nie potrafię inaczej odpalić auta niż ze wciśniętym sprzęgłem.
Tak się nauczyłem jak robiłem prawo jazdy.
Nawigacja
[#] Następna strona